in

Hoppá! Scarlett Johansson után Will Smith is Budapestet dicsérte! Will Smith: Budapest igazi drágakő

Véget ért a hazánkban forgatott Gemini Man budapesti népszerűsítő körútja

Véget ért a hazánkban forgatott Gemini Man budapesti népszerűsítő körútja. Mai sajtótájékoztatóján Will Smith beszélt a forgatásról, az új technológiáról, és arról, hogy Budapest egy igazi drágakő, gyönyörű és történelemmel teli, bármikor szívesen jön hazánkba.

Ha így fejlődik a technika, akkor akár hamarosan együtt játszhatok Marlon Brandóval – mondta Will Smith legújabb filmje, a hazánkban forgatott Gemini Man budapesti sajtótájékoztatóján. Az újságíróknak szervezett beszélgetésen részt vett Jerry Bruckheimer producer, és az Oscar-díjas Ang Lee, a film rendezője is. A Gemini Mant egy évtizede tervezik az alkotók, a megfelelő technológiák megszületésére vártak ennyit – derült ki az eseményen.  A történet középpontjában egy bérgyilkos áll (Will Smith), aki nyugdíjba akar vonulni, ám főnökei saját fiatalabb klónját küldik (a teljesen számítógép által életre keltett Will Smith), hogy likvidálja.

Újságírói kérdésre a színész elmondta, nagyon élvezte a budapesti forgatást, Budapest igazi „drágakő”, hosszú és elképesztő történelemmel. Kiemelte a város építészetét, mely ezer év színes egyvelege lett. A magyar nyelvről megjegyezte, bár hibátlanul ki tudta ejteni a filmben a „Vajdahunyad” szót, sokat kellett gyakorolnia, és bár próbált magyarul tanulni, a sok mássalhangzó nehézséget okozott neki.

A fővárosról Jerry Bruckheimer elmondta, hogy először Párizsban akartak forgatni, de Ang Lee rendezővel ellátogattak ide, és a helyszínek bejárása után átírták a forgatókönyvet, hogy itt játszódjon a történet. Ang Lee szerint nagy kihívás volt, hogy számítógépes animációval megalkossák a fiatal Will Smith-t. Illetve – hangsúlyozta – nem is őt, hanem a „sármját”. Lee szívesen alkalmaz új technológiákat a filmjeinél, mint mondta a tíz évvel ezelőtti Pi élete óta sokat tanult, de folyamatosan fejlődik.

Smith azt hangsúlyozta, hogy a kész filmben nem őt fiatalították, hanem teljes mértékben számítógéppel hozták létre. Újságírói kérdésre elmondta, hogy nem adna tanácsot a fiatal Will Smithnek, hanem ő kérne tőle, mert nagyon nehéz volt magát fiatalon eljátszani a motion capture technológiával. Felkészülésként rengeteg régi filmjét megnézték közösen Ang Lee-vel. Smith karriere elején rengeteget improvizált, de miután sikeres lett, behatárolódott, hogy mit engedhetett meg magának forgatásokon, azt mondta, hogy visszatekintve nem emlékszik, bizonyos dolgokat miért úgy játszott filmekben, ahogy. Beszélt arról is, hogy az utóbbi években szeretné visszakapni fiatalságát, tavaly például a születésnapján kiugrott egy bungee-kötélen a Grand Canyon fölött.

Arról, hogy mostanában miért szerepel ennyi akciófilmben, Smith elmondta, ez szándékos, mert ötvenegy éves lett, és úgy érzi, addig fogja csinálni, amíg bírja a térde. A Gemini Manre visszatérve felhívta a figyelmet, hogy ott a digitális klónjának kellett nagy mutatványokat csinálnia. A technológiával kapcsolatban elmondta, ez a jövő, és ha a nézők elhiszik, hogy fiatal karaktere igazi ember, akkor hamarosan akár készülhet olyan film is, melyben „Will Smith együtt játszik Marlon Brandóval”.

A film másik érdekessége, hogy 4K felbontásban forgatták, mely azt jelenti, hogy a moziban megszokott 24 képkocka helyett 60 és 120 képkocka per másodperces sebességgel készült. Jerry Bruckheimer producer elmesélte, hogy még korábban, amikor tervezték a fimet – feltehetően évekkel ezelőtt – tesztfelvételeket készítettek Jack Nicholsonnal, majd a fiatalított Nicholsonnal is, de mint mondta: borzasztóan nézett ki.

A sajtótájékoztató után Will Smith megkapta ajándékba a film poszterét, amit 1872 darab Rubik-kockából készített neki Torgeir Amundsen dán művész. A sajtótájékoztatót követően a Gresham Palota előtt kisebb tömeg várta a színészt egy aláírásért vagy egy közös fotóért, aki percekre megállt és teljesítette rajongói kérését. A hip-hop zenészként kétszeres Grammy-díjas Smith szerda este is megmozgatta a várost, a Szent István téren egy koncerttel ünnepelte 51. születésnapját. A Gemini Mant október 10-étől vetítik a magyar mozik.

(Zováthi Domokos, magyarhirlap.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tótawéárpi mentegeti Karácsony őszödi beszédét – Ahogy azt anno a gyurcsányi őszödi beszéddel is tette

Vajon kit ástak még el Zuglóban???