in

Hoppá! – Magyar mintára támogatnák a családokat Olaszországban

Az olaszok is ráeszméltek, hogy a demográfiai kihívásokra

Az olaszok is ráeszméltek, hogy a demográfiai kihívásokra sokkal ésszerűbb az a válasz, hogy a családokat támogassák, mint hogy az észak-afrikai migránsokat segítsék “integrálódni”.

 

Az olasz kormány döntése nyomán a harmadik gyereküket váró olasz családoknak földterületet jutalmazna az állam. Az erről szóló döntést szerdán nyújtották be az olasz parlamentben, az indoklás szerint így nem csak a családokat segíthetik, de a vidéket is felvirágoztathatják – írja a La Stampa olasz lap.

A költségvetés legalább 20 milliárd euróra terjedne ki, ez lehetővé tenné a szülők számára, hogy egy közeli lakás megvásárlásához legfeljebb 200 000 euró (átszámítva mintegy 65 millió forint) kamatmentes kölcsönt vegyenek igénybe.

A kezdeményezés mindazon családoknál érvényesülne, ahol a harmadik gyerek 2019-ben, 2020-ban, 2021-ben, vagy azután születne, és a tervek szerint húsz évig élne a program.

Magyarországon a családi otthonteremtési kedvezmény nagyon hasonló elvek alapján működik: a kétgyermekes családokra a kormány nemrégiben terjesztette ki a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelték.

Annak érdekében, hogy a visszaéléseket kiküszöböljék, bevezettek pár korlátozó tényezőt is. A kölcsönt kizárólag olasz állampolgárok vehetik igénybe, vagy olyan bevándorlók, akik legalább tíz éve az országban élnek életvitelszerűen. A háromgyerekesek, vagy az annál is több gyerekkel rendelkező családok szintén nem vehetnék igénybe ezt a támogatást, mivel az indoklás szerint a kezdeményezés célja határozottan a népesség növelése.

A program ötletgazdája Gian Marco Centinaio mezőgazdasági miniszter, és a kezdeményezés mögé beállt Erika Stefani regionális ügyekért felelős miniszter és Lorenzo Fontana családügyi miniszter is. Mindhárman a Matteo Salvini nevével fémjelzett jobboldali Liga párt tagjai.

Az olasz kormány ezzel egy olyan döntést hozott, amely taktikáját tekintve szöges ellentétben áll az Európai Unióval. A brüsszeli elit által hangoztatott nézőpont szerint ugyanis a demográfiai helyzetet úgy lehet megmenteni (és egyúttal a nyugdíjrendszert is összetartani), hogy intézményesítik a tömeges migrációt. Németországban és Svédországban immár kizárólag a migráció révén növekedik a népesség, ennek eredményeit pedig mindannyian ismerjük.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Jönnek! – Donald Trump 15 ezer katonával védené az USA-t a migránskaraván ellen

Riasztották a honvédség Gripenjeit