in

Hoppá – Akadálymentesítették a családvédelmi Nemzeti Konzultációt!

Már a vakok és gyengénlátók is üzenhetnek a kormánynak, hogy magyar gyermekekkel vagy migránsokkal építenék a magyar jövőt

Fotó: pixabay.com
Fotó: pixabay.com

Akadálymentesítették, így már vakok és gyengénlátók is kitölthetik a családvédelmi nemzeti konzultációt. Ezt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott jelentette be.

A kormany.hu oldalon látható videóban elmondta, több mint 80 ezer vak és gyengénlátó él Magyarországon, ők is részt akarnak venni a konzultációban, ezért elkészítették annak pontírásos verzióját. Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének hozzáfűzte, az ő kezdeményezésükre és közreműködésükkel készült el a pontírásos verzió.

 

Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban kijelentette, fontos, hogy minél többen segítsenek annak a sorskérdésnek az eldöntésében, milyen megoldást válasszon Magyarország a népesedési probléma megoldására: a belső erőforrásainkat mozgósítsuk, vagy az európai országok többségéhez hasonlóan a migrációt tekintsük olyan eszköznek, amely megoldja a demográfiai problémákat.

A kérdőíven ezért számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat.

(Pintér M. Lajos, csalad.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A kommunisták és a bunkók visszatértek a budapesti utcákra

Akkor tisztázzuk: önként vállalható csak a több túlóra