in ,

Hoppá! – A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

 

A New York Times és a The Guardian több beszámolót közölt már a helyszínről, a riporterek az illegális bevándorlókat szólaltatták meg. A baloldali média folyamatosan menekülteknek nevezi a karaván tagjait, habár még maguk a migránsok is tisztában vannak azzal, hogy nem menekültek, csak a munka miatt akarnak az Egyesült Államokba menni.

A 21 éves Olvin Joel Lobo Reyes azért indult útnak, mert Hondurasban szegénység van és Amerikában szeretne dolgozni. Azt azonban még nem tudja, hogyan fog munkához jutni. Azt tervezi, hogy bevárja a karavánt, és egységesen vonulnak majd a határ felé, ahol “majd meglátják, mit mond Trump” – írta a New York Times.

Az egyik migráns azt nyilatkozta a The Guardiennek, megérti, hogy nem folyamodhat menekültkérelemért az Egyesült Államokban, ennek ellenére folytatja az útját a határ felé.

Dolgozni jöttünk. Nem fogok menekültkérelmet kapni, mert azért nem adnak, hogy nem jut élelmiszer az asztalra – mondta a 20 éves hondurasi Carlos José Romero. Hozzátette, hogy az életük árán is harcolni fognak magukért, és ha kitoloncolják őket az Egyesült Államokból, akkor majd visszamennek.

A migránskaraván tagjai közül sokan azért akarnak Amerikába menni, hogy egy olyan országban élhessenek, ahol kevesebb a bűncselekmény, és ahol nagyobb valószínűséggel találnak munkát. Közülük többen már éltek egy ideig az USA-ban, de kitoloncolták őket, azonban vissza szeretnének térni oda.

Az egyik illegális bevándorló elismerte, hogy korábban már kitoloncolták, mivel gyilkossági kísérletért elítélték. Azt mondta, hogy ennek ellenére vissza akar menni Amerikába, és elnézést szeretne kérni Trumptól.

A migránsok első csoportja, körülbelül 800 ember már elérte az amerikai-mexikói határt, többen már a kerítéseket ostromolják. Az Egyesült Államok határához még több migráns közelít. Elsősorban Hondurasból, Guatemalából és Salvadorból keltek útra.

Trump több mint 5000 amerikai katonát vezényelt ki a déli határhoz, illetve szögesdrót-telepítéssel is készültek a karaván érkezésére.

A migránsok egyébként visszautasították, hogy Mexikóban telepedjenek le, valamint azt is, hogy ott kapjanak menedékjogot.

 

(forrás:  Tóth Dalma, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Pozsonyi Ádám is elküldte melegebb éghajlatra Tordai Bencét

Nem stadion! – Magyar tulajdonú csomagolóanyag-gyárat adtak át Hatvanban