in ,

Hoppá! – A 444 szerzője elhatárolódik az olimpiai bajnokunkat vendégmunkásozó Uj Pétertől

Elhatárolódott saját szerkesztőségétől, a 444.hu-tól Tamás Bence Gáspár

Elhatárolódott saját szerkesztőségétől, a 444.hu-tól Tamás Bence Gáspár, akinek a cikkét avval a szöveggel ajánlotta ki a Facebookon a 444.hu, hogy “Lökött a kínai vendégmunkás.” A vendégmunkás a 444 olvasatában nem más, mint Liu Shaolin Sándor magyar olimpiai- és világbajnok gyorskorcsolyázó. Utóbb Uj Péter, a 444.hu főszerkesztője magára vállalta a posztot, aki szerint “abszurd, de nem sértő” a megfogalmazás és esze ágában sincs bocsánatot kérni érte.

Eredetileg Varga-Bíró Tamás a PestiSrácok.hu-n vezetett blogján hívta fel a figyelmet a 444.hu posztjára, amelyben a lökés miatt a szófiai gyorskorcsolya-világbajnokságon az egyéni számokból kizárt Liu Shaolin Sándor esetét így kommentálták: “Lökött a kínai vendégmunkás.” A Híradó.hu ezután megkérdezte a 444.hu-t: mégis hogyan gondolták a kínai apától fogant, de magyar indentitású olimpikon levendégmunkásozását, mire Uj Péter főszerkesztő magára vállalta az egészet. Azt felete, a Facebook bejegyzést ő írta, de mindössze ironizált, amikor Liu Shaolin Sándort kínai vendégmunkásnak nevezte. Szerinte

a kifejezés abszurd, de semmiképpen sem sértő.

Uj Péter azt is elárulta, hogy a bejegyzést a vasárnapi ügyeletes szerkesztő puhította fel, miután rengeteg felháborodott hozzászólás érkezett, bár ezek a hozzászólók a főszerkesztő szerint egyszerű trollok.

Az ominózus poszt.

Ezután a PestiSrácok.hu levelet kapott a tudósítás szerzőjétől, Tamás Bence Gáspártól, aki nyomatékosította, hogy nem ő vendégmunkásozott, ezért jelentessük meg, hogy

Az ominózus Facebook-poszt szövege nem az én művem, köszönöm.

Megjelentettük hát. A 444-et 2013-ban alapították. Még abban az évben több mint 10 millió forintot kaptak Soros György egyik alapítványától, amit újabb csinos támogatások követtek. A 444.hu kiadójában később kisebbségi tulajdont szerzett egy Soros Györgyhöz köthető befektetési alap. A portál főszerkesztője az erről szóló hírekre korábban úgy reagált, hogy a 444-ben szerkesztői szabadság van.

Liu Shaolin Sándor a szófiai világbajnokságon az egyéni kizárás ellenére bronzérmet nyert a magyar férfi váltó tagjaként.

Forrás: PS, Hirado.hu, 444.hu, a vezető képet Tamás Bence Gáspárról a 444.hu adta közre.

(Huth Gergely, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyönyörűen megvallották hazaszeretetüket a Sajtóklub tagjai – Videó

Minden ellenzéki kreténség egy videóban – Íme!