in , ,

Hivatalos: Sehol nem voltak orosz hackerek az USA választáson – Besültek a demokraták

Besültek a demokraták

Sivalkodhatnak a demokraták: bizonyított tény, hogy Trumpék nem játszottak össze az oroszokkal

 

A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai “egyeztettek vagy összejátszottak” volna az oroszokkal – közölte a szövetségi törvényhozáshoz írt levelében William Barr igazságügyi miniszter.

 

A tárcavezető tájékoztató levelében tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság “nem talált elégséges bizonyítékot” arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A bizottság a 2016-os elnökválasztási folyamatra utalva egyúttal arra a következtetésre jutott, hogy a bizonyítékok alapján Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben.    

A demokratáknak természetesen nem tetszik az eredmény.

Nancy Pelosi házelnök és Chuck Schumer, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője közös közleményében annak a véleményének adott hangot, hogy William Barr tájékoztatója “legalább annyi kérdést vet fel, mint amennyi választ megad”. A két politikus úgy vélte, hogy Barr “nem semleges megfigyelő”. Egyúttal bejelentették: a kongresszus kéri a jelentés egészét és a hozzá tartozó dokumentációt is.

Jerry Nadler, a képviselőház igazságügyi bizottságának demokrata párti elnöke úgy vélte, a jelentésben “ellentmondások” vannak, és bejelentette, hogy “a közeljövőben” kongresszusi meghallgatásra beidézik William Barr minisztert.

Fotó: AFP

Rossz nap azoknak, akik azt remélték, hogy a Mueller-vizsgálat megbuktatja Trump elnököt”

– fogalmazott közleményében Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor, hozzátette: jó nap ez a jogrend számára és nagyszerű nap Trump elnök és munkatársai számára. Nem volt összejátszás és nem akadályozták az igazságszolgáltatást sem. Ez a jelentés eloszlatta a Trump elnök feje fölötti felhőket.

Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Rudy Giuliani szerint a hatóságoknak fényt kell deríteniük arra, hogy egyáltalán indokolt volt-e az elnök elleni Mueller-vizsgálat megindítása.

Giuliani vasárnap este a Fox televíziónak nyilatkozva kifejtette:

teljes és átfogó nyomozásra van szükség annak feltárására, hogy honnan indult el a vádaskodás, ki indította el és ki fizetett érte”.

Az elnök ügyvédje Adam Schiff kaliforniai demokrata párti képviselőhöz intézve szavait leszögezte, hogy Donald Trump ellen olyan bűncselekmény ügyében folytattak vizsgálatot, amelyet nem követett el.

Mindvégig teljességel nyilvánvaló volt, hogy rágalomról van szó. Szégyen, hogy a hazánkban ez megtörténhetett, hogy ezzel kellett foglalkoznunk”

– mondta Donald Trump rövid nyilatkozatában.

Tömör nyilatkozata után az elnök Twitter-bejegyzésben is megerősítette:

nem volt összejátszás, nem volt akadályozás, teljes és totális a felmentés.”

(Zelenka Dóra, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Most kaptuk – Díszkivilágítást kapott a horvátok elleni győzelem tiszteletére egy ikonikus budapesti hotel

Dobrev helyesírása: részletes elemzés. Van mit elemezni