in ,

Hivatalos: Gyurcsányék eltörölnék a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását – BMW-vel riogat a DK

Ha valamihez, a megszorításokhoz értenek.

Pénteken tartott sajtótájékoztatót a fővárosban Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese. A Gyurcsány-párti politikus az MTI tudósítása szerint aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány által bevezetett, a nagycsaládosok autóvásárlását családonként 2,5 millió forinttal segítő támogatás egyelőre sikeresnek mondható.
A BMW bejelentette, hogy a támogatásnak köszönhetően hatszorosára nőtt a hétüléses autóinak eladása

– jelentette ki Arató Gergely, hozzátéve, hogy egy ilyen jármű ára 8-11 millió forint között van, ehhez ad a kormány családonként 2,5 millió forint támogatást.

 

Egy normális, a hazája érdekeit néző politikus ezeket a fejleményeket pozitívnak értékelné, ám a Gyurcsány-pártban más szelek fújnak.

Arató egy meglehetősen érdekes logikai bukfenccel arra a következtetésre jutott, hogy a hétüléses autóeladások számának növekedése bebizonyította, hogy a kabinet családtámogatási rendszere azoknak ad, akiknek egyébként is van pénzük.

A DK frakcióvezető-helyettese elmondta, tudják, hogy a kedvezményt nem csak a gazdagok veszik igénybe, de „mégiscsak felháborító”, hogy az adófizetők pénzén több száz jómódú család autóvásárlását támogatja a kormány.

Már csak az a kérdés, hogy Gyurcsányék hol húznák meg a határt, s mekkora jövedelmi szint felett vennék el a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását. A múltjukat ismerve persze valószínűsíthető, hogy előbb-utóbb teljesen eltörölnék a támogatást.

(888.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Irgalmatlanul pofára estek Gyurcsányék: Nem akar egységes minimálbért bevezetni az Európai Unió

Na, ugye! Az Egyesült Államok szerint Magyarország a világ legjobbja a családpolitika területén