in , , ,

Hivatalos: A magyarok többsége elutasítja a Soros-Sargentini-jelentést

A társadalom döntő többsége a magyar kormány mellé állt az amerikai milliárdos holland emberével szemben

Pontosan két hete az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén – csalással – elfogadta a Judith Sargentini által beterjesztett, Magyarországot elítélő jelentést. A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 82 százaléka hallott a jelentésről. Az ügyet ismerők

  • 57 százaléka nem ért egyet a Sargentini-jelentés elfogadásával,
  • 32 százalék inkább egyetért vele,
  • 11 százalék pedig  nem tudott dönteni a kérdésben, illetve nem válaszolt.

Ha a különböző politikai irányultságú megkérdezettek válaszait hasonlítjuk össze, látható, hogy egyedül a baloldaliak körében vannak többségben a jelentést támogatók (61 százalék támogatja, 30 százalék ellenzi). Velük szemben mind a magukat középre helyezők (40 százalék támogatja, 50 százalék ellenzi), mind a jobboldaliak körében egyértelműen negatív a döntés fogadtatása (10 százalék támogatja, 84 százalék ellenzi). A kutatásból az is kiderült, hogy a többség (55 százalék) szerint a Soros-Sargentini-jelentés legfőképp migrációs politikája miatt kritizálja Magyarországot, míg csak 39 százalék szerint inkább azért, mert baj lenne a demokráciával és az emberi jogokkal.

A telefonos kérdőíves közvélemény-kutatásra 2018. szeptember 15. és szeptember 22. között került sor, amelynek során 1000, véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdeztek meg.

(forrás:www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez sem stadion – Nagyszabású földmunkákkal halad az M85-ös építkezése

Hoppá! – Egymilliárd euróért vesz magyar vasúti kocsikat Egyiptom