in

Helyzet van! Orbán Viktor felmentette az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét

Azonnali hatállyal felmentette Orbán Viktor az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét – derül ki a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből.

Azonnali hatállyal felmentette Orbán Viktor az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjét – derül ki a hétfőn megjelent Magyar Közlönyből.

A hírt elsőként a Portfolio közölte. Azt írták: a kormányfő a döntését az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának felmentéséről a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára hozta meg, aki a belügyminiszter, Pintér Sándor. Hogy mi állhat a háttérben, az egyelőre nem derült ki. Több, a témával foglalkozó cikk is említi, hogy tavaly, amikor az AH XI. kerületi épületét átadták, Orbán még dicsérte Kiss Zoltán munkáját.

 

Az AH működésének központjában a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépés áll. Feladataik közé tartozik a kémelhárítás, az alkotmányvédelem, a gazdaságbiztonság, a nemzetbiztonsági védelem, a nemzetbiztonsági ellenőrzés, közreműködés migrációs és honosítási eljárásokban, haditechnikai eszközök, a tömegpusztító fegyverek (nukleáris, biológiai, vegyi, radiológiai), hordozó eszközeik, mindezek gyártásához, előállításához, fejlesztéséhez szükséges termékek, technológiák, ismeretek, továbbá a szakszerű működtetésükhöz szükséges tudás – know-how, ismeretanyag – ellenőrizetlen terjedésének felderítése és megakadályozása.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hazafias kiállás Magyarország mellett! Hidvéghi Balázs kiosztotta Brüsszelt: Önök politikai furkósbotként használják a jogállamiságot! Videó

Nem stadion – Így válik teljessé az észak-déli gyorsforgalmi folyosó Kelet-Magyarországon – galéria