in ,

Hatalmas botrány! – Gyermekbántalmazó baloldali jelölt Kőbányán – Az ellenzéki sajtó hallgat

A Momentum gyermekbántalmazó jelöltje mögé állt be a baloldal Kőbányán a szeptember 30-ra kiírt időközi önkormányzati képviselő-választáson.

A Momentum gyermekbántalmazó jelöltje mögé állt be a baloldal Kőbányán a szeptember 30-ra kiírt időközi önkormányzati képviselő-választáson. Mint a Magyar Idők megtudta: Kovács Róbertet a bíróság pártfogói felügyelet alá helyezte, amiért néhány évvel ezelőtt egy hegyes bottal sérülést okozott egy akkor 13 éves fiú kezén.

 

Németh Béláné, a sértett édesanyja lapunknak elmondta: fia és egy barátja a házuk előtti játszótéren dobáltak célba, amikor Kovács, arra hivatkozva, hogy a gyerekek káromkodtak, elkezdte üldözni a fiúkat.

Kovács Róbert (jobbra) pártfogói felügyelet alatt is állt
Fotó: Facebook

Egyiküket utolérte, és rávágott a bottal, majd a másik tinédzser után dobta a hegyes eszközt, amely belefúródott a gyermek kezébe, s egy többcentis darab bele is tört. Az asszony közölte: feljelentést tett a bíróságon, ám Kovács egyik tárgyaláson sem jelent meg.

Burány Sándor (MSZP) a Magyar Idők kérdésére közölte: ellenzéki országgyűlési képviselőként személy szerint támogatja Kovács Róbert megválasztását. – Úgy tapasztalom, hogy ő a legalkalmasabb és messze a legaktívabb jelölt, ha Kőbánya problémáinak megoldásáról van szó – fogalmazott a szocia­lista honatya.

Patay-Papp Judit Vivien, a Gyurcsány-párt kőbányai önkormányzati képviselője külföldi pihenésére hivatkozva tagadta meg a válaszadást a vasárnapi időközivel és Kovács támogatásával kapcsolatban. Bár Tóth Balázs, az LMP képviselője a kerületben szintén szabadságát tölti, annyit elmondott, hogy a pártján belül nem találtak alkalmas jelöltet, s azt sem tartja elképzelhetően, hogy más szervezettel közösen indítsanak valakit.

– Ha Kovács Róbert támogatásának számít, hogy nem indítunk saját jelöltet, akkor nevezzük annak, ám ezenfelül nem kívánunk együttműködni a momentumos politikussal, hiszen az MSZP-vel és a DK-val egyeztetett, mielőtt leült volna velünk tárgyalni – fejtette ki Tóth.

Kovács Róbert lapunk kérdésére a kampányuk központi elemeként említette, hogy rendezné a kerület súlyos droghelyzetét. – Határozottan fel fogok lépni minden, az emberek életkörülményeit megkeserítő, pihenésüket, nyugalmukat ellehetetlenítő jelenség ellen – ígéri a programjában.

A főváros X. kerületében, Kőbánya 6. választókörzetében azért kellett időközi önkormányzati képviselő-választást kiírni, mert a fideszes Gazdag Ferenc munkahelyi gondok miatt lemondott.

A Momentum Kovács Róbertet indítja, az induláshoz szükséges ajánlásokat a mozgalom két nap alatt összegyűjtötte augusztusban. A DK és az MSZP már korábban jelezte, hogy a Momentum jelöltjét támogatják; úgy tudni, hogy sem az LMP, sem a Jobbik nem indít jelöltet.

A választás a Momentum és a Fidesz jelöltje, Szilágyi-Sándor András református lelkipásztor között fog eldőlni. A Munkáspárt színeiben Fléger István Tamás indul.

(magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ügyes Fake News a penzcentrum.hu -n – Már ezek is hazudoznak????

Jurák Kata jelenti – Egyezség a Gyurcsány kormány által meghurcolt gárdisták ügyében