in

Félelmetes – Így nézett ki a legnagyobb orosz hadgyakorlat

Ez nem semmi

Így nézett ki a legnagyobb orosz hadgyakorlat

 

Az elmúlt évtizedek legnagyobb hadgyakorlatát tudja maga mögött Oroszország. A Vosztok-2018 névre keresztelt műveletben a keleti és a központi katonai körzet, az Északi és a Csendes-óceáni Flotta, a légideszantos, a légi és űrerő egységei vettek részt. Szám szerint 300 ezer katona, 36 ezer harckocsi, ezer repülő és helikopter és 80 hajó.

Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök közölte: a hadgyakorlaton az egyik oldalon a központi katonai körzet és az Északi Flotta, a másikon pedig a keleti katonai körzet és a Csendes-óceáni Flotta áll egymással szemben. A vezérkari főnök ugyanakkor fontosnak tartotta kiemelni, hogy a hadgyakorlatnak nem része ellenséges ország elleni manőver, az orosz katonai doktrína szerint tervezték meg, amelynek lényeges eleme a védelem.

Az orosz hadgyakorlatba később a Távol-Keleten becsatlakoznak majd a kínai és a mongol haderő alakulatai is. Kína például több mint háromezer katonával, 900 haditechnikai eszközzel, 30 repülőgéppel és helikopterrel.

A Vosztok-2018 a csapatmozgások kivitelezéséről szól. Az orosz Távol-Keleten erre van elegendő hely, de kell is, hiszen európai léptékű mozgásokról van szó, a hadgyakorlat keretében 6-7 ezer kilométeres távolságra vezényelnek majd át egységeket.

Ez a leglátványosabb videó!

(forrás:888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Intézkedett a rendőrség hajnalban a Kossuth téren – Erőszakmentesen, de eltakarították a libsi gyülevész bandát

Nagy igazság – Szijjártó: Európában csak a magyar kormány kérdezte az embereket a bevándorlásról