in ,

Ezeknek a bíróknak 65%-os béremelés? Ugyan miért???

Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól

Mindenszo.hu kommentár: Magyarországon a bíróság már rég lejáratódott. Ugyanis olyan igazságtalan, és politikailag elfogult ítéletek születnek, hogy arra nincsenek szavak. Sztojka. Vörösiszap per. Czeglédy perek (még mindig szabadlábon van ez a bűnöző). A pestisracok.hu kegyetlen vegzálása. És még sorolhatnánk. Aki Magyarországon a nemzeti oldalhoz tartozik, aki jobboldali, és bírósági ügye van, és kiderül a politikai hovatartozása, készüljön rá fel, hogy politikai alapon el fogják ítélni, mert a bíróságokon egy balliberális maffia uralkodik. Tehát ezeknek minek béremelés???????????? Ráadásul 65%?????

 


Háromezer bíró és kétezer ügyész bére emelkedett januártól, a bírák átlagosan 32, míg az ügyészek 21 százalékos illetményemelésben részesültek – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Völner Pál hozzátette: 2021-ban és 2022-ben 12, illetve 13 százalékkal nő a bírák és az ügyészek bére, ami azt jelenti, hogy a korábbi emelésekkel együtt mintegy 65 százalékos lesz 2022-re az emelés mértéke a 2010-es kormányváltás előtti időszakhoz képest.

Az államtitkár emlékeztetett: a magyar gazdaság kiemelkedő teljesítménye tette lehetővé, hogy a kormány adócsökkentéseket és béremeléseket hajtson végre; hatodik éve nőnek dinamikusan a bérek, és ez a folyamat – mintegy félmillió közszférában dolgozót követően – az igazságügyi ágazatot is elérte.

Völner Pál felidézte azt is, hogy az igazságügyben hatalmas átalakulás történt: új eljárási kódexeket vezettek be, kiteljesedett az e-ügyintézés a bírósági szférában is. Mindez kihívások elé állította az ágazatot. Reméljük, hogy ezzel felzárkózunk az uniós átlaghoz, és nyugodt körülmények közt végezheti a munkáját mintegy háromezer bíró és kétezer ügyész – mondta.

Völner Pál ismertette: a béremelés összességében az idén mintegy 15 milliárd forintot jelent a költségvetésnek, megvalósítását a gazdaság teljesítménye tette lehetővé. Azt mondta, a mostani emelés egy közel egyéves folyamat eredménye volt, az Országos Bírósági Hivatallal, az ügyészéggel, a Kúriával, a bírói érdekképviseleti szervekkel egyeztettek róla.

Újságírói kérdésre válaszolva Völner Pál arról is beszélt, hogy sok éve nem volt ilyen mértékű béremelés a szférában, ezért időszerű volt a korrekció. Arra a kérdésre, hogy mikorra várható a Varga Judit igazságügyi miniszter által korábban jelzett új cégtörvény, azt mondta: az év második felében kerülhet az Országgyűlés elé a javaslat, amely terveik szerint lényegesen egyszerűsíti a cégbejegyzési és a cégekkel kapcsolatos módosítási lehetőségeket.

(portfolio.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

A sanghaji szilveszteri drónparádé kamu volt! 3 nappal korábban vették fel! Hatalmas átverés az egész

Áder János szerint kamu a budapesti klímavészhelyzet – Videó