in ,

Ez sem stadion – Keleti elkerülő utat kap Szekszárd

Négymilliárd forintos forrásból épülhetnek utak, kerékpárút és körforgalmak; vasúti átkelő létesül a város keleti részének bekapcsolásához

A tolnai megyeszékhely testülete úgy határozott, hogy az önkormányzat eláll egy már elnyert, 2,8 milliárd forint értékű projekt szerződésének megkötésétől, melyet a TOP támogatott. Ezt az összeget most egy nagyobb, négymilliárd forintos projektbe csoportosítja át.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta:

az összegből megtervezik a város mintegy hat kilométeres elkerülő útját, amelyhez Szekszárd keleti részén körforgalmat alakítanak ki.

Korábbi sajtóhírek szerint a város keleti elkerülője az M6-os autópályáról bevezető Keselyűsi út és a városból dél felé kivezető 56-os főút között létesít kapcsolatot. Utóbbi útba az OBI körforgalmánál csatlakozik majd be.

Ugyanebből a forrásból

  • a Keselyűsi úttól a gemenci Keselyűsig 15 kilométer hosszan felújítják az útburkolatot, amely mellett elválasztott, biztonságos kerékpárút épül.
  • Szintén körforgalmi csomópont épül a Tesco áruház és a Park Center csatlakozásánál.
  • Az autósok számára is megnyitják a vasúti átkelőt a Mátyás király utcán, melyet jelenleg kettéválaszt a városon áthaladó vasúti forgalom.

Utóbbi által könnyebb lesz megközelíteni a város keleti részén, a vasúton túl fekvő sportlétesítményeket és iparterületeket.   

Megvalósulnak az eredeti projekt elemei is, köztük az, hogy Szekszárd, Várdomb és Decs között 8,8 kilométer hosszan a Magyar Közút Zrt.-vel konzorciumban felújítják az 5113-as út szakaszait.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion – Újabb megyei jogú városba érkezhetünk gyorsforgalmi úton – videó

A DK megtámadta a magyar demokráciát!