in ,

Ez nagyon durva! 40 százalékponttal vezet a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártok előtt

Negyven százalékponttal vezetne a Fidesz-KDNP egy most vasárnap esedékes választáson a legtámogatottabb ellenzéki pártok, a Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum előtt.

Brüsszel, 2019. április 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) megérkezik a rendkívüli brexit-csúcsra Brüsszelben 2019. április 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A Magyar Nemzetnek készített júliusi közvélemény-kutatás alapján a kormánypártok 52 százalékot szereznének, szinte ugyanannyit, mint az európai parlamenti választásokon, míg a DK és a Momentum 11-11 százalékot érne el. A Jobbik támogatottsága 9 százalékos, amely az intézet szerint jól mutatja, hogy a szavazótáboruk továbbra sem aktív. Az MSZP-Párbeszéd a biztos szavazók esetében 7 százalékon áll, vagyis Tóth Bertalanék „vesszőfutása” továbbra is folytatódik.

 

A mandátumszerzési küszöböt jelentő, a biztos szavazók körében mért 5 százalékos támogatottságot a Lehet Más a Politika (3 százalék), a Mi Hazánk Mozgalom (3 százalék) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (4 százalék) sem éri el.

A kutatásból kiderült az is, a teljes felnőtt korú népesség körében is stabil a Fidesz-KDNP előnye, a kormányzó szövetségnek 41 százalékos a támogatottsága. Az ellenzéki pártok támogatottsága a választókorú magyarok körében továbbra is egy számjegyű, de a Nézőpont Intézet szerint a népszerűségük itt kiegyenlítettebb: a Demokratikus Koalíció és a Jobbik 7-7, a Momentum 6, az MSZP-P szövetség pedig 5 százalékon áll.

A közvélemény-kutatás 2019. július 2. és július 28. között 5000 ember személyes megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A mintavételi hiba 1,4 százalék.

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Menekülnek a nézők az RTL Klubról – Júliusban is piacvezető a TV2 Csoport

Exkluzív – A mindenszo.hu Coca Cola ügyben az Alapvető Jogok Biztosához fordult! – Íme a részletek