in

Exkluzív videó az M1-en az úz völgyi temetői erőszakról – videó – A románok temetőt gyalázni már megtanultak

Sajnos csak telefonnal tudtuk felvenni, mert beilleszthető videó mostanáig nem jelent meg az M1 híradó honlapján, sem a youtube csatornáján.

A jelenlévő hatóságok cinkos közreműködésével a román provokátorok kitörték az úzvölgyi magyar hősi katonatemető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a mogyorófa kereszteket, ledöntöttek több síremlékeket, majd azok darabjaival többeket is bántalmaztak a temetőt védő székelyek közül. A magyarok-székelyek egy része menekülni kényszerült, többen sírnak – tájékoztatott a helyszínről Csibra Tibor és László Petra kollégánk és a Székelyhon.ro. Videótudósítást is közölnénk, de a románok blokkolják a telekommunikációt a helyszínen. A feldühödött csőcselék „ki a magyarokkal az országból” felkiáltással rontott be a temetőbe. Kollégánk telefonon arról számolt be, hogy verekedésre is sor került. Hamarosan a helyszínen készült videós anyagokkal és riportokkal jelentkezünk. A Külügyminiszétirum az esti órákban jelentette be, hogy tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány a román kabinetnek az úzvölgyi katonai temetőben csütörtökön történtek miatt

 

 

Román kőkereszt a magyar katonák sírjai között; fotó: Facebook

 

 

Meggyalázott magyar keresztek; fotó: Facebook

 

 

Történelemhamisítás és provokáció; fotó: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az RMDSZ elítélte az erőszakot és a sírkert megrongálását

Elítélte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csütörtökön az úzvölgyi katonatemetőben aznap történt erőszakos cselekedeteket, a magyar közösség megfélemlítését célzó “barbár rongálást“.

 

(Pestisracok.hu, M1, mindenszo.hu, vadhajtasok.hu)

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nézegessen román csürhét – videó

Úzvölgyi katonatemető – Tiltakozó jegyzéket adott át a magyar kormány