in ,

Egy olvasó darabokra szedte az ellenzék öt pontos követelését! – Zseniális!

Ezek most azt hiszik, hogy forradalom van

Az öt ellenzéki követelés értelmezése

 

 

Ezek most azt hiszik, hogy forradalom van. Ezek most tényleg azt hiszik, hogy mekkora változásokat fognak elérni. Mégis min szeretnének változtatni? Tessék mondani alternatívákat, tessék mondani valami olyasmit, amin elgondolkozunk. Az a probléma, hogy továbbra sincs üzenet, csak ez a folyamatosan ismételgetett 5 pontos követelés.

Mivel már annyira irritált és egyenesen derogál az, hogy minden egyes tévés interjúban el kell kezdeni beolvasni ezeket a pontokat, ezért most szépen, egyesével lövöm le ezeket a követeléseket. Bár úgy gondolom, nekünk, józan gondolkodású embereknek nem muszáj foglalkoznunk pár hőzöngő részeg, vandál honfitársunk hisztérikus „követelésével”, mégis van értelme egy kicsikét elemezni ezen mondatokat, hiszen ez a konstruktivitás. Ezzel tudunk példát statuálni, hogy higgadtan elemezzük ezeket a pontokat. Így mutatunk példát „ellenzékiségből”, hiszen mi nem úgy nyilvánítunk véleményt, hogy füstgránátokat dobálunk a rendőrökre. Hogy előbb még „ne írd alá, János”-t skandálunk és áltatjuk itt magunkat, hogy mennyire tiszteljük a köztársasági elnöki hivatalt, hogy aztán félórával később azt skandáljuk, hogy „bajszos sz*r”. Van mit tanulnia az ellenzéknek…

 

Tehát akkor az első pont: „a rabszolgatörvény visszavonása”.

Már a követelésben elhangzik az a narratíva, ami bődületes hazugságra épül, hiszen nincs ilyen, hogy rabszolgatörvény. Az ellenzék célja az, hogy megvezessék az embereket, akik lefogadom, hogy el sem olvasták a beadványt. Az Echo TV Informátor (2018.12.21.) című adásában erre bizonyíték is van, azt a betanult, demagóg fake newst nyomják az emberek, amiket a balliberális média koholt.

A munka törvénykönyvének változtatása és modernizálása éppen időben jött, végre mindenki tud önszorgalommal egy kicsit többet keresni és ezzel félretenni. Nagyon jó motiváció tud ez lenni, ha például egy család gyűjtöget mondjuk egy autóra és végre nem kell hitelt felvenni és kockázatot vállalni. Ez természetesen szúrja a balliberális haladók szemét, hiszen az MSZP-SZDSZ-kormányok szabad rablása idején mindenkibe bele sulykolták, hogy vegyenek fel akár svájci frank alapú hiteleket is, hiszen ezek a kormányok mind a pénzintézetek és bankárok kitett emberei voltak. Jól csődbe is vitték majdnem az egész országot, de az száz százalék, hogy milliók sorsát pecsételték meg. Tehát ez a pont csak az ő érdeküket szolgálná, nem az emberekét, így ez a követelés teljesen hiteltelen.

 

Második pont: „kevesebb rendőri túlóra”

Ezt a pontot csak azért rakták bele, hogy el tudják azt adni, hogy ők a „rendőrök mellett állnak”. Persze mindezt követi egy nagy kő vagy esetleg füstgránát. Nem tudom, mit gondolnak ezek a szerencsétlenek, hogy az a rendőr, akit fejen dobnak egy kővel majd hirtelen tíz perc után elfelejti az egészet és vígan fütyörészve elkezd velük majd válogatott marhaságokat skandálni? Itt már azért kezd felsejleni, hogy mentális problémák is vannak azon az oldalon. Egyébként a követelés a vicckategóriát súrolja, hiszen pont miattuk kell a rendőröknek túlórázniuk.

 

Harmadik pont: „független bíróságokat”

Itt a „diktatúra narratívája” érvényesül, ez a pont inkább kifelé, a világmédiának kommunikál, hogy a félig, akár tudósítók nélkül véleményt formáló külföldi sajtó tele tudja sírni a címlapokat, hogy itt micsoda elnyomás van. A bíróságok egyébként teljesen függetlenül működnek, persze ez mondjuk akkor nem jut az eszükbe, amikor például sokszor az ő javukra ítél a bíróság egy-egy ügyben. Ha itt ilyen fene nagy diktatúra lenne, akkor ők már mind koncepciós perbe lennének fogva, bár ez a diktatúrázás egy MSZMP-utódpárttól egész bizarrul tud hatni.

 

Negyedik pont: „csatlakozás az Európai Ügyészséghez”

Ez nem az előző pont teljes ellentettje? Előbb független bíróságokat követelnek, utána meg már csatlakoznának egy olyan szervhez, ami pont ezt tenné lehetetlenné, hogy a magyar ügyészség szuverén nyomozásokat folytathasson? Illetve abban körülbelül száz százalékig biztosak lehetünk, hogyha csatlakozna Magyarország, az első az lenne, hogy vérpadra vinnének minket a bevándorláspolitikánk miatt és kíméletlen bosszút állnának rajtunk. Ezzel elveszne minden, amit mi eddig Magyarországként ismerünk.

 

Ötödik pont: „független közmédia”

Ez ismét nagyon szórakoztató, hiszen olyan emberek skandálják ezt, akik anno a Nap-keltét működtették és a kormánypárti képviselőknek fényesre nyalták minden lehető porcikáit. Az a baj, hogy elfelejtik azt, hogy ők is voltak 8 évet kormányon, amikor a lehető legmocskosabb propaganda-hadjáratot vitték végbe az akkori ellenzékkel szemben. Elhiszem, hogy felednék azt a 8 évet, legszívesebben mi is meg nem történtté tennénk szívünkben, de eszünkben sosem szabad, hiszen ezzel tudunk példát statuálni, hogy mekkora káosz lenne, ha ezek kerülnének hatalomra. A közmédia továbbra is a közt szolgálja, sosem volt még ennyire fejlett az MTVA, sosem gondolta volna az ember, hogy lesz például ingyenesen nézhető sportcsatornája a köztelevíziónak, de eljutottunk ide is. Amellett minden korosztálynak és minden ízlésnek megfelelő platformot sikerült kialakítani, ami így már igazán a „mi tévénké” teszi az összes csatornát, hiszen végre ezek a csatornák nekünk és értünk vannak.

Összességében tehát sikerült lelőni ezt az 5 pontot is, már csak egy aláírásgyűjtés kell a hiteltelen tüntizések mellé és teljes lesz az „ellenzéki kör”. Apropó ellenzék. Sikerült eljutniuk oda, hogy csak azért hívjuk őket ellenzéknek, mert ezt a politológiai fogalmat használja rájuk a politikatudomány terminusa. Egyébként semmi nem utal arra, hogy ők bármiben is konstruktívak, következetesek lennének, ami szomorú, illetve elkeserítő és a későbbiekben akár káros is lehet az országunkra.

 

Olvasói vélemény | szerző: T.R.

 

(888.hu)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Gyakorlatilag 0 társadalmi támogatottsága van az ellenzék erőszakos tüntetéseinek

Most kaptuk: Egy sokkoló videó a Kelet-Londoni szilveszterből – videó