in , ,

Döbbenet – Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő

Ruwan Wijewardene, Srí Lanka védelmi minisztere szerdán számolt be az újabb részletekről a húsvétvasárnap végrehajtott brutális terrortámadással kapcsolatban. A tárcavezető szerint a nyomozás során azonosították a kilenc öngyilkos merénylőt, és most vizsgálják, milyen külföldi kapcsolatokkal rendelkeztek. 


Az egyik támadó nő volt, míg egy másik támadó Nagy-Britanniában járt egyetemre, majd a posztgraduális képzését Ausztráliában végezte el”

– ismertette a védelmi miniszter.

Wijewardene azt nem közölte, mi volt a támadó neve és azt sem árulta el, melyik brit egyetemre járt. A 359 halálos áldozatot követelő terrortámadásért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, a hatóságok a terrorszervezethez hűséges Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevű társaságot gyanúsítják.

A támadásért egyértelműen a szélsőséges iszlamisták a felelősek. Az összes merénylő Srí Lanka-i állampolgár volt, vizsgáljuk egyelőre, milyen külföldi kapcsolataik voltak”

– közölte Wijewardene.

Ruwan Gunasekara rendőrségi szóvivő szerint szerdára újabb 18 embert tartóztattak le, ezzel összesen már 58 gyanúsítottat tartanak őrizetben.

(Bokor Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking – Újabb bomba robbant Srí Lankán

Az ellenzék szerint sok a patkány a fővárosban – Ez igaz!