in ,

Csicska ellenzék – Ma is kétharmadot szerezne a Fidesz-KDNP, 10 százalék alatt az ellenzéki pártok

Továbbra is a nyári támogatottság körül mozognak a parlamenti pártok

Továbbra is a nyári támogatottság körül mozognak a parlamenti pártok a Závecz Research Intézet szeptemberi kutatása szerint, amit az ATV közölt. A Fidesz 35 százalékon áll, ami 2,8 milliós támogatottságot jelent, míg az ellenzéki pártok listáját a jobbik vezeti, 10 százalékon. A DK még a nyáron 5 százalék alá esett, pozícióját azóta is tartja. A párttá alakult Mi Hazánk Mozgalom 1 százalékon áll. 

 

A Jobbik három hónapja 10 százalékos, 800 ezer híve van. Az MSZP a nyári hónapokban 6, most 7 százalékon áll, a szavazók száma megközelítőleg 600 ezer fő. A Demokratikus Koalíció a választások óta jellemzően 4 százalékot ért el, most is, a szavazótábor mérete több mint 300 ezer fő. Az LMP sem mozdul, negyedik hónapja 3 százalékos, nagyjából negyedmillió választópolgár támogatja a pártot. A Kétfarkú Kutyapárt és a Momentum ezúttal 2 százalékon áll, táboraik körülbelül 150 ezer fősek. A Párbeszéd 1 százalékos, közel százezer fővel számolhat. Először szerepelt a listán a Mi Hazánk Mozgalom, szeptemberben 1 százalék jelölte meg kedvenc pártjaként. A pártnélküliek aránya ebben a hónapban 34 százalék – olvasható a részletes beszámoló az ATV weboldalán.

A kutatás szerint a biztos szavazók 57 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re ha most lennének a választások, ezzel a kormányzó pártoknak ma is stabilan meglenne a kétharmada. 

Ebben az aktív és elkötelezett választói csoportban a Jobbik 14, az MSZP 11 százalékos. A Demokratikus Koalícióhoz 7 százalék kötődik erőteljesen, az LMP-hez 4 százalék. A Momentum a biztos szavazók között 3 százalékot vonz, a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk Mozgalom 2 százalékot, a Párbeszéd 1 százalékot.

ATV, Vezető kép: Origo

(forrás:pestisracok.hu, grafika: 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

FORDULAT! – Az altatóorvos ellen szólaltak meg orvosok a MOK.hu -n

Fideszeseket elaltatni akaró aneszteziológus – 1300 aláírás az orvos ellen egy nap alatt!