in , ,

Bréking! – Terrortámadás! – Több halott – Lövöldözés történt Strasbourgban – több halott, több sérült

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásár közelében, többen (8 fő) megsebesültek, legkevesebb két ember meghalt

Mindenszo.hu kommentár: Éljen a migránsvízum, mi?

 

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásár közelében, többen (8 fő) megsebesültek, legkevesebb két ember meghalt. Az elkövetőt még nem kapták el. Mozgósították a városban a biztonsági szolgálatokat. Közben pedig azonosították a merénylőt. Közben sajtóinformációk szerint bekerítették a támadót.

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában. A BBC a rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy több ember megsérült. A helyi tűzoltóktól a Reuters úgy tudja, hogy két ember meghalt. A Le Figaro forrásai szerint is több sérült van. A francia lap úgy tudja, hogy egy férfi kezdett lövöldözni a tömegben.

A feltételezett elkövető (akit azonosítottak a hatóságok) még szökésben van.

Egy rendőrségi forrás szerint, mielőtt a támadó elmenekült volna a helyszínről, a katonák rálőttek a támadóra. A Le Figaro úgy tudja, bekerítették a fegyverest.

Úgy tudni, hogy a támadó 29 éves, helyi, s hogy a hatóságok már megfigyelték.

Fotó: AFP

Roland Ries polgármester szerint a fegyveres férfit még nem fogták el a rendőrök, ezért mindenkit arra kért, hogy maradjon otthon. Emmanuel Foulon, az Európai Parlament egyik sajtósa ott volt a közelben, azt írta a közösségi médiában, hogy hatalmas pánik volt, miután lövéseket hallottak, az emberek lehasaltak az éttermekben. Utána látták, ahogy fegyveres rendőrök szaladnak az utcán.

Fotó: AFP

A DNA című helyi hírportál rendőrségi forrásra hivatkozva feltételezi, hogy terrorcselekmény történt. A területet, sőt, az Európai Parlament épületét a rendőrség lezárta. A Kléber téren felállított karácsonyi vásárt szintén bezárták. A városközpont lezárt részéből csak kimenni lehet, be viszont senki nem juthat.

Fotó: AFP

Emmanuel Macron francia elnököt folyamatosan tájékoztatják az eseményekről, Christophe Castaner belügyminiszter pedig a helyszínre indult.

Az alábbi videón látszik, ahogy sérültek fekszenek az utcákon.

 

 

 

Ahogy azt fentebb is írtuk, az EP-ben ma plenáris ülést tartottak. Az ülésen – többek között – az ún. migránsvízumról is döntöttek a képviselők. Sajtóinformációk szerint az ülés után több képviselő is bent ragadt a parlament épületében.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

(Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nyílt levél a mi pénzünkből élő, milliós fizetésért trollkodó ellenzéki képviselőknek – Takarodjatok dolgozni végre!

Hárman haltak meg és tizenketten megsebesültek a kedd esti strasbourgi támadásban – A terrorista még szökésben