in

Bréking! – TEK: Búvárok merültek le a Hableányhoz, felszínre hoztak egy holttestet

Hétfő délelőtt egy holttestet találtak találtak Hartánál

Hétfő délelőtt egy holttestet találtak találtak Hartánál – erősítette meg a 24.hu értesülését az ORFK sajtóosztálya, amely azt a hírt cáfolta, hogy több áldozatot találtak volna Ercsinél. A tragédia miatt indult büntetőeljárást kiemelt üggyé nyilvánította a legfőbb ügyész. Délután fél ötkor két koreai búvár merült le a Hableány roncsához. A TEK később közölte, felszínre hoztak egy holttestet. 

 

Hétfő délelőtt egy holttestet találtak találtak Hartánál – erősítette meg a 24.hu értesülését az ORFK sajtóosztálya. A Duna erős sodrása miatt elképzelhető, hogy a nemrég megtalált holttest a katasztrófa áldozatai lehet, azonban azonosításuk még nem fejeződött be. Közben a baon.hu azt írja,  a halottat egy közeli gabonaátrakó hajóállomás munkatársai találták meg, de nem közvetlenül ott, ahol a rendőrség állomásozott, hanem pár száz méterrel feljebb, egy üzemen kívül helyezett uszálykikötőnél. Neve elhallgatását kérő, a megtalálás idején (reggel 8-9 óra között) a helyszínen tartózkodó a portál forrása elárulta: a holttest valószínűleg egy legalább 50-60 év körüli, koreai férfié. A 24.hu arról is ír, hogy hétfő délután fél ötkor két koreai búvár is lemerült a Hableányhoz. A Terrorelhárítási Központ (TEK) nem sokkal később közölte, felszínre hoztak egy holttestet a szerdán elsüllyedt Hableány mentési munkálatai közben. Azt írták:

 

a magyar búvárok a koreai szakemberekkel közösen hajtottak végre feladatot. A délelőtti felderítő merülés során a magyar szakemberek egy holttestet találtak a víz alatt, és a test megjelölése után tovább folytatták a roncs állapotának felmérését. Az őket követő koreai búvárok a – magyarok által megjelölt helyről – a felszínre hozták a testet.

A Legfőbb Ügyészség portálunknak küldött tájékoztatása szerint, a legfőbb ügyész rendelkezése nyomán az ügyészség kiemelt ügyként kezeli a büntetőeljárást, amelynek során szorosan együttműködik más bel- és külföldi hatóságokkal. A Legfőbb Ügyészség ezen intézkedése az átlagosnál is gyorsabb, még inkább körültekintő, nagyobb erőkkel történő eljárási lépéseket szolgálja – írták.

Ismert, a múlt szerda este történt tragédia során a Viking szállodahajóval ütközött össze a dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó a Dunán, a Margit-hídnál, amely hét másodperc alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, heten életüket vesztették. Huszonegy embert (akik nagy valószínűséggel szintén meghaltak) még keresnek, de a turistahajó roncsához még nem tudtak lejutni a búvárok, mert a merülés továbbra is életveszélyes, ám a napokban ezt jó eséllyel mégis megkísérlik. Az ukrán hajóskapitányt nem jogerősen harminc napra letartóztatásba helyezte a bíróság azzal a kitétellel, hogy a döntés jogerőssé válása után, 15 millió forintos óvadék ellenében, nyomkövetővel, Budapest közigazgatási területén belül szabadon mozoghat.  Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Forrás: Magyar Nemzet; Fotó: MTI/Balogh Zoltán

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az átverés elkezdődött – Dobrev baloldali politikát hirdetett, majd pofátlanul beülnek az ALDE frakciójába

Bréking – A Néppárt frakciójában maradnak a fideszesek, Szájer alelnök lehet