in

Bréking! – Sikerült a csoda: legyőztük a vb-döntős horvátokat!

Egy remek hangulatú mérkőzésen óriási győzelem. Szép volt fiúk!

Mint azt a mérkőzés előtti összefoglalónkban írtuk, nagyon fontos lenne legalább pontot menteni itthon Horvátország ellen, ám ehhez kisebb csodára lenne szükség a világbajnoki ezüstérmes horvátok ellen. A meccs előtt abban bízhattunk, hogy az elmúlt időszakban a horvátok hektikus teljesítményt nyújtottak, valamint a magyar válogatott Marco Rossi vezetésével hazai pályán eddig nem veszített meccset.

 

A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy Dzsudzsák Balázs századszor lépett pályára a címeres mezben. Dzsudzsák 2007 júniusában, a görögök elleni Eb-selejtezőn lépett pályára először válogatottként, akkor csereként állt be. Azóta szinte folyamatosan alapembernek számított. 2012 júniusa óta negyvenszer volt a válogatott csapatkapitánya.

A magyar válogatott kezdője: Gulácsi, Lovrencsics, Baráth, Orban, Kádár, Dzsudzsák, Nagy Á., Szoboszlai, Pátkai, Nagy D., Szalai.

A horvátok kezdőcsapata: Kalinic, Jedvaj, Lovren, Vida, Barišic, Rebic, Modric, Rakitic, Brozovic, Perišic, Kramaric.

Helyszín: a Groupama Aréna, 22 000 néző.

Az első félidő első 10 percében gól nem, de említésre méltó akciók voltak mindkét részről. A 4. percben Modric szabadrúgását Lovrin bólintotta a léc föle az ötösről. A 7. percben Kramaric rúgott fölé egy beadást. A 8. percben a mieink rúgtak szabadot: a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák jobbról adta be Szalainak, aki sajnos kicsit hosszan kezelte le, így Vida közbeléphetett, ami véget vetett az akciónak. A 10. percben ismét mi akcióztunk: Dzsudzsi sarkazása Lovrencsicshez ment, aki jó 20-ról tette a léc alá, de Kalinic észnél volt.

A jó iramú meccs első 10 perce után jött a hidegzuhany: egy bedobást követően Modric jobbról visszafele gurított, amibe Kramaric beleért és a labda az üresen álldogáló Rebic elé csorgott, aki kb. 5 méterről a bal alsóba gurított. Ezzel 0–1 Horvátországnak.

A 21. percben egy értékelhető magyar támadás: Nagy Dominik balról beadott labdája centikkel kerülte el a lendületből érkező Szalai lábát, nagy lehetőség lett volna.

A 27. percben egy beemelt labdával megintcsak nem volt szerencséje Szalainak, egy az egyben mehetett volna a horvát kapus ellen, ám túl hosszúnak bizonyult a labda.

Orban és Jedvaj fejpárbaja.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 30. percben horvát csere: Barisic le, Leovac fel.

A 34. percben egyenlítünk!!!!!! Dzsudzsák remekül helyezett beadása megtalálta a bal oldalon a kapu felé futó Szalait, aki nagy erővel éles szögből lőtte el, a horvát kapus még hozzáért, de nem tudta fogni a laposan ellőtt labdát. 1–1.

A 36. percben Nagy Dominikot szerelte szabálytalanul az egyik horvát a 16-os előterében. A bíró tovább engedte a játékot, Nagy megsérült és le is kellett cserélni. Varga Roland érkezett a helyére.

Az első félidőben 3 perc volt a hosszabbítás, amely egy horvát és egy magyar szögletet hozott. Az utolsó másodpercek egy Dzsudzsák-szabadrúgással teltek, ám a lövés végül Kalinic kezében kötött ki.

Az első félidő viszonylag mozgalmas volt, a magyar válogatott jobban játszott, mint a szlovákok ellen. Sajnos a leginkább bosszantó, ki nem kényszerített hibák továbbra is jelen voltak nálunk, ám szerencsénkre a horvátoknál is voltak ilyenek, méghozzá látványosak. Legalább két támadásuk akadt meg azon, hogy a szélen felfutó játékosnak szánt labda rosszul volt helyezve és így elérhetetlennek bizonyult. Az első félidei játékkép alapján, pici szerencsével verhetőek a horvátok – de nagyjából ugyanolyan sansszal mi is…

A 47. percben egy horvát szöglet volt a második félidő első említésre méltó akciója, Rakitic szerencsére 30-ról nagyon mellé lőtt.

Az 53. percben Dzsudzsák szabadrúgás jobbról, a magyarok a horvát 16-oson belül tömörültek. A labda felpattant egy fejről és végül nem sikerült helyzetet kidolgozni.

Pátkai és Modric.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 63. percben Dzsudzsák sárgát kapott Vida megrúgásáért. A magyar szurkolók iszonyú jó hangulatot teremtettek a meccsen, felzengett az éjjel soha nem érhet véget is.

A 65. percben Szoboszlai jött le, Kalmár érkezett a helyére.

75.-76. perc: Kalmár teszi be a kapu elé, de végül egy horvát kifejeli. Ebből jöhetett Dzsudzsi szöglete, amit Pátkai be is pakolt a horvát kapuba. A szöglet a hosszúra érkezett, közvetlenül a kapu elé, itt felpattant a labda Pátkai fején, a leérkező labdát Pátkai keményen berúgta. Szép gól, a horvát kapus is ludas volt benne. 2–1 Magyarországnak!!!!

A 80. percben majdnem meglett a harmadik. Kalmár elorozta a labdát az ötösön belül, azonban bele is vezette a horvát kapusba. Ezután kitört a káosz, Kalmár a földön pókfocizva akarta bepakolni, de sajnos odaért egy védő. Még volt 3 gyengus lövési kísérlet, de végül nem jött össze.

A 84. perc végén Dzsudzsákot Bese cseréli le. Dzsudzsi vastapsot kapott, megérdemelte, ez az ő meccse volt. Két gólpasszt adott – ha a szögletet is annak számítjuk.

90. perc: 5 percet hosszabbít a bíró, a magyar közönség már lefújná.

93. perc: nagyon nyomnak a horvátok, szerencsére Modric lövése a kapu közelében sem volt.

A 94. percben megállt az ütő mindenkiben, az ötösön belül egy horvát tisztán lőhetett volna, de lest intett a partjelző.

95. perc: FÚJJÁK MÁR LE! Van még egy horvát szöglet. De lófütty. Meg a bíró is fütyült.

GYŐZTÜNK!!!!

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

(Bácskai Balázs, 888.hu)
Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást a Fejér megyei Száron

Bayer Zsolt: “A normális ember ma egyszerűen felismerhető…”