in , ,

Bréking – Már Brüsszelbe is elért a Macron elleni lázadás, lángokban a belváros

Brüsszelre is átterjedt a franciaországi sárgamellényesek demonstrációja

Brüsszelre is átterjedt a franciaországi sárgamellényesek demonstrációja. A tüntetők nem messze az Európai Parlamenttől és az Európai Bizottság épületétől csaptak össze a rendőrökkel. Több autót is felgyújtottak, köztük rendőrautókat.  

 

Brüsszelben összecsaptak a rendőrökkel a sárgamellényes demonstrálók, akik korábban Franciaországban tüntettek Emmanuel Macron politikája ellen – írta a belga Le Soir. 

 

A belga fővárosban autókat gyújtottak fel, valamint kövekkel dobálták meg a rendőröket.

A belvárosban teljesen leállt az élet, a tömegközlekedési eszközök nem járnak.

Élőben Brüsszel utcáiról

Posted by ECHO TV on Friday, 30 November 2018

A demonstrálók petárdákat és köveket dobáltak a rendőrök felé, akik könnygázzal és vízágyúval válaszoltak. A tüntetők többek között azt követelték, hogy javítsanak a dolgozók fizetésein.

Elképesztő állapot Brüsszelben

A tüntetők azt kiabálják, hogy mondjon le a belga kormányfő, tüzet raknak az utcán és lángoló autókkal torlaszolják el a forgalmat. Csikesz Lilla kollégánk a helyszínről jelentkezik. #ECHOTV #ANEMZETHANGJA #HIRADÓ

Posted by ECHO TV on Friday, 30 November 2018

A Le Figaro tudósítása szerint mintegy háromórás felvonulás után fél kettőkor a rendőrség vízágyúkkal oszlatta fel a tömeget. Összesen hatvan embert őrizetbe vettek.

Mi vagyunk az emberek, Charles Michel, lejárt az időd

– skandálták a demonstrálók.

A sárgamellényesek mozgalma két hete indult Franciaországban, Emmanuel Macron elnök dilettáns gazdaságpolitikája ellen tiltakozva. Belgium vallon részén már voltak megmozdulások, de Flandriára és a főváros Brüsszelre eddig még nem terjed át. A belga fővárosban ez az első olyan demonstráció, amelyet interneten, civilek szerveztek, ahogy a sárgamellényesek mozgalma Franciaországban is ilyen.

(origo.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nem stadion! – Négy év alatt 72 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

Hoppá! – Már több mint félmillióan vettek részt a konzultációban