in , ,

Bréking – A Néppárt frakciójában maradnak a fideszesek, Szájer alelnök lehet

Automatikusan a Néppárt frakciójában maradnak a fideszes képviselők Brüsszelben. Onnan csak kizárni lehetne őket, de nincs miért. Szájeren nagy a nyomás, hogy vállalja a Néppárt frakciójának az alelnöki posztját – mondták az ATV brüsszeli forrásai

Automatikusan a Néppárt frakciójában maradnak a fideszes képviselők Brüsszelben. Onnan csak kizárni lehetne őket, de nincs miért. Szájeren nagy a nyomás, hogy vállalja a Néppárt frakciójának az alelnöki posztját – mondták az ATV brüsszeli forrásai.

 

Szájer József vezetésével már a múlt héten ülésezett a brüsszeli fideszes képviselőcsoport. A Fidesz-KDNP listán 13 képviselő jutott be, és a múlt héten az is kiderült, Trócsányi László is felveszi az EP-képviselői mandátumát, kiköltözik Brüsszelbe. Brüsszeli fideszes politikusok azt a tájékoztatást adták az atv.hu-nak, hogy a Fidesz-frakcióra nem vonatkozik a Fidesz márciusi felfüggesztése a pártcsaládból, az Európai Néppártból (EPP). Így az EPP-frakció alapszabálya szerint a fideszes képviselők automatikusan tagjai a brüsszeli frakciónak. “Onnan csak kizárni lehet minket” – fogalmaztak, de hozzátették: nincs rá ok, másrészt az egy külön eljárás lenne.

Most úgy néz ki, hogy “erős” a Fidesz delegáció, a harmadik legnagyobb párt az EPP-ben a 13 képviselővel, így az Európai Parlamentben akár fajsúlyos bizottság elnöki posztra is jogosultak lesznek EPP-színekben. Szájer József, a delegáció vezetője alelnöke maradt azt követően is a Néppárt frakciójának, miután az EPP-ben a Fidesz párttagságát március 20-án felfüggesztették. Így változatlanul Manfred Weber frakcióvezetővel dolgozott együtt a választásokig. Nem tudni, hogy most Szájer vállalná-e a jelölést az alelnökségre. Mindenesetre “nagy rajta a nyomás” forrásaink szerint.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! – TEK: Búvárok merültek le a Hableányhoz, felszínre hoztak egy holttestet

Bayer Zsolt – Médiafétis