in ,

Bréking – A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns,

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba – közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

 

 

 

Kedden beszámoltunk róla, hogy a Hondurasból indult migránskaraván első tagjai elértek az USA déli határához. Ők busszal érkeztek meg ilyen hamar északra, a karaván zöme még kétezer kilométerrel délebbre van. Ők azért panaszkodnak, mert a hatóságoktól nem kapnak buszokat a továbbutazáshoz.

Helyi beszámolók szerint a migránsok mintegy húsz percig maradtak fenn a kerítésen a határ tijuanai szakaszán. Amerikai határőrök érkeztek a helyszínre, de nem avatkoztak be, csak figyelték a határsértőket. A migránsok társai a tengerbe nyúló kerítés túloldalán maradtak, egyesek közülük bemerészkedtek a tengerbe is.

Fotó: AFP

A Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse – mintegy 350 ember – kedden érte el az Egyesült Államok határának tijuanai szakaszát, viszont a több részre tagolódott karavánok nagyja még kétezer kilométerre, vagy annál is messzebbre van a határtól.

Helyi hírek szerint amióta megérkezett a migránskaravánok előőrse a környékre, határőrök pásztázzák a térséget lóháton és összkerékhajtású terepjárókkal. Összetűzésre eddig nem került sor.

A migránskaravánok ügye az egyik legfontosabb kérdés volt a múlt heti amerikai félidős választások kampányában. Donald Trump elnök többször is leszögezte, megakadályozza, hogy a migránsok menedéket kapjanak az Egyesült Államokban. A karaván tagjai egyébként visszautasították, hogy Mexikóban telepedjenek le, valamint azt is, hogy ott kapjanak menedékjogot.
(888.hu, Pörge Béla)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Meglátogatta az “elszigetelt” Orbán Viktort az amerikai miniszter

Hatalmas korrupció a Jobbikban! – Sneider Tamás felesége is érintett az ügyben