in ,

Botrány – Zsákba rakná Orbán Viktort Ujhelyi és Jávor Benedek – Videó

Szélkakasnak titulálta és zsákba zsuppolná Orbán Viktort Jávor Benedek és Ujhelyi István

Zsákba zsuppolnák Orbán Viktort és a hozzá hasonlóan gondolkodókat

 

Közös sajtótájékoztatójukon végig egy táblát markolásztak, rajta azzal a felirattal: „Fidesz = Európából felfüggesztve, Stop Orbán”.

„Az európai politikatörténet egyik legnagyobb szélkakasával van dolgunk”

– indította mondókáját Ujhelyi István. A szoci EP-képviselő a felütést követően megpróbálta Orbán Viktor politikai útját felvázolni, majd rátért a közelmúltban miniszterelnökkel találkozó, vagy róla szót ejtő más európai politikusokra is. Ujhelyi Putyin legnagyobb rajongójaként mutatta be Matteo Salvinit, aki az olasz fasizmusért is rajong. Strachét magyarokra veszélyes elemként jellemezte aztán, Marine Le Penre rátérve pedig elmondta, ő és pártja az Európai Unió legnagyobb ellenségei, majd végezetül Geert Wilders miatt is sivalkodott egy sort.

„Újra felszólítom Orbán Viktort, hogy (…) sajátos politikai pávatáncához ne tolja pajzsként maga elé a magyar embereket!”

– mondta aggodalmaskodva Ujhelyi.

 

Utána Jávor Benedek EP-képviselő, -jelölt következett, aki azzal indított:

„Orbán Viktor hosszú, pusztában való tévelygés után megérkezett oda, ahová évek óta való.”

Jávor Benedek szerint ez egy üdvözlendő lépés, mert:

„Sokkal jobban jár Európa, hogyha azokat, akik hasonlóan gondolkoznak, azokat, akik szét akarják verni Európát, alá akarják ásni az európai együttműködést, ezeket bezsuppoljuk egy zsákba, és azt a zsákot közösen, azok, akik Európát építeni akarjuk, együtt a partvonalra tudjuk tolni. Foglalkozzanak egymással, ott, abban a kis zsákban, és legyen benne mindenki, aki hasonlóan gondolkozik: benne a magyar kormánypártok és a magyar miniszterelnök.”

(demokrata.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Már Le Pen és Salvini is vezet a saját hazájában

Hatalmas műbalhé az érettségi körül – Politikai szálak. Ellenzéki szabotázs történt!