in ,

Az ellenzéki álhírgyár megint nekiment a Magyar Rendőrségnek, és hazudott egy nagyot

A rendőrség leplezte le őket.

Az ellenzéki álhírgyár megint hazudott egy nagyot. A rendőrség leplezte le őket. A fake news „média” ugyanis azon kesereg, hogy nem nyomoz a rendőrség annak kapcsán, hogy az MTVA székházában botrányt csináltak az agresszív ellenzéki képviselők, amit a biztonságiak természetesen nem hagyhattak. Csakhogy az igazság az, hogy a rendőrség nem is nyomozhat, mivel mentelmi joggal rendelkező országgyűlési képviselők feljelentéséről van szó. Az ügyben az ügyészség vizsgálódhat.

„A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására”, illetve „A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében” továbbá „A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében” címmel jelentek meg írások egyes balliberális álhírgyárak honlapjain.

A szándékosan félrevezető cikkekben a magyar rendőrséget bírálják amiatt, hogy a sorosista ellenzéki politikusok feljelentései következtében a nyomozásokat még nem kezdték meg.

A rendőrség közleményben volt kénytelen cáfolni a legújabb ellenzéki hazugságokat.

 

Azt írták lényegében, hogy ezek a propagandacikkek hamisak, és a hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közölte:
„Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz.”

Hadházy Ákos és Szél Bernadett, az LMP bukott extárselnökei
Forrás: MTI/Marjai János

„Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott, és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte.”

Magyarán: a rendőrség hatáskör hiányában nem nyomozhat az MTVA székházánál történtek miatt. Ezzel a törvénnyel bizonyára a sorosista ellenzéki politikusok is tisztában vannak, de ennek ellenére megpróbálták a magyar rendőrséget befeketíteni a közvélemény előtt, vélhetően külföldi utasításra.

Ez azonban ismét nem jött össze nekik, a hazugságaikra ugyanis a hatóságok jóvoltából fény derült.

(forrás: Márkos Imre Örs, www.origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ennyit az ellenzéki műbalhéról: Az OECD szerint Magyarországra a legkevésbé sem jellemző az erős túlfoglalkoztatás

Szijjártó alaposan helyretette az alkesz Junckert