in ,

Apáti Bence a félhülye Jakab Péterről

Vona Gábor sajtó- és színháztörténeti pillanatát elirigyelte a Jakab Péter nevű, ideges tekintetű fiatalember

Jakab Péter kivetkőzött önmagából

 

Vona Gábor sajtó- és színháztörténeti pillanatát elirigyelte a Jakab Péter nevű, ideges tekintetű fiatalember, és úgy határozott, bemegy a Hír TV-be, szemeit a kamerák egyikére veti, és előbb megidézi, majd meg is szólítja Orbán Viktort. Egyébként Jakab parlamenti és televíziós szerepléseiben hisztizik, csapkod, lázad, visszabeszél. Szemtelenkedik.

Nem egy felelős államférfi, hanem egy lakli, pattanásos kamasz benyomását kelti. Nem egy olyan embert látunk, akiről el tudjuk képzelni, hogy el tudná vezetni Magyarországot, hanem egy tizenhat év körüli tinédzsert, aki még nem találja a helyét a világban. Keresi önmagát, de hirtelen hangulatváltozásai megkeserítik küzdelmekkel teli életét. Ezért gyűlöli az őt körülvevő világot.

Vagy épp szereti. Tök mindegy. Másnap úgyis megfordul, megváltoznak az érzései.

Jakab időről időre kamerák előtt bemutatott ideg-összeroppanásai nem is érdemelnének sok szót, ráadásul igyekszem tartani magam ahhoz, hogy aki jól láthatóan segítségre szorul, azzal lehetőleg nem foglalkozom.

Nem az én dolgom ugyanis. Jakab Péterrel valószínűleg nem a Magyar Időknek, hanem az egészségügyben dolgozó, felkészült szakembereknek van dolguk. Egyszóval Jakab Péterrel nem is Jakab Péter miatt foglalkozom, hanem a független-objektív újságíró kollégák miatt.

A haladó sajtó ugyanis úgy döntött, hogy Jakab Pétert először megéljenzi, aztán tejben-vajban megfüröszti, később a Duna jegén megkoronázza, végül hip, hip hurrá!-zva a levegőbe hajigálja. Ha valaki nem látta Jakab Péter nagy nyilvánosság előtt elkövetett összeomlását, azoknak röviden megpróbálom összefoglalni. Nem lesz könnyű.

A Jobbik szóvivője először helyet foglalt Szentesi Zöldi László kollégámmal szemben, levette elegáns sportzakóját, nagyot sóhajtott, majd hanyag mozdulattal a sarokba hajította a ruhadarabot. Jakab Péteren így már csak egy fekete póló lógott. A pólón piros alapon fehér betűk. Ekkor Péter a dacos, ősz kamasz először úgy csinált, mintha nem tudná Szentesi Zöldi László nevét, majd belekezdett a kamerába nézős, Orbán Viktort fenyegető, Vona 2.0 kódnévvel ellátott nagyjelenetébe.

Jakab szerint fordult a történelem szekere. Valószínűleg ez azt jelentheti, hogy felborult. Vagy nem. Mindenesetre valamelyik Gőbölyös Soma-díjas kolléga megfejthetné, mit akart mondani a Jobbik szóvivője.

Persze csak azután, hogy fellocsolta egy másik Gőbölyös Soma-díjas, hisz ennél a pontnál a független-objektív újságírók közül szinte mindenki elájult a gyönyörtől. Hát hogy megmondta, hogy meghekkelte, milyen bátor, milyen férfi, hogy lealázta stb. Jakab szerint a Fidesz rendre a nép ellen szokott szavazni, a nép emiatt elégedetlen, és a nép ezért el fogja söpörni Orbán rémuralmát. Fel fog éhséglázadni.

No nem most, mert jelenleg kicsit hideg van, meg be is kell vásárolni a karácsony miatt, és baromi nagy kígyók kígyóznak az összes magyarországi plázában. Tehát az Orbán vérét kívánó, éhező nép az elkövetkező pár napban kissé elfoglalt lesz, de majd karácsony után. Ja nem. Az sem jó, mert szilveszterkor meg az éhező nép a parlament helyett a wellnesshoteleket fogja elfoglalni. Szóval leghamarabb január közepén lesz érkezése éhséglázadni a kizsigerelt népnek. Na de akkor aztán úgy el fogja söpörni a nép az Orbán-rezsimet, hogy csak na.

Jakabot Szentesi Zöldi időnként udvariasan, de határozottan megpróbálta rávenni, hogy beszélgessenek, ha már Jakab Péter befáradt a Hír TV-be, de a Jobbik titánját nem olyan fából faragták, hogy szóba álljon holmi emberekkel, úgyhogy zavartalanul folytatta terápiás jellegű nagy monológját démonával. Haladóul: meghekkelte az adást.

Jakab később kicsit megfenyegette Szentesi Zöldit és Orbánt is. Szentesi Zöldit azzal, hogy menjen ki a tüntetők elé és ott kérdezzen ilyeneket, és akkor majd megnézheti magát, Orbánt meg azzal, hogy Szentesi Zöldihez hasonlóan álljon ki a tüntető tömegek elé, és akkor meg ő fog kapni. Mind az ötszáz tüntetőtől.

Jut eszembe, a Gőbölyös Soma-díjasok egyik legfigyelemreméltóbb küzdelme mostanában a valósággal van, hogy miként tudják úgy tömegnek hazudni a hatszáz-hétszáz, átfagyott bolygó hollandit, hogy előző héten még kongó stadionokról írtak, amennyiben négyezer embert láttak valamelyik futballmérkőzésen.

Szó esett még arról, hogy Orbán csak úgy tudná ép bőrrel megúszni ezt az országokon és óceánokon átívelő felháborodást, ha azonnal visszavonná a Gőbölyös Soma-díjas vagy díjvárományos balliberális újságírók által elnevezett majd megfuttatott rabszolgatörvényt.

Én viszont úgy gondolom, hogy aki szeretné ép ésszel megúszni Jakab úr haknijait, az legközelebb azonnal kapcsoljon át, ha meglátja a Jobbik szóvivőjét. Akár az ATV-re. Nála még ott is jobb műsort adnak. Boldog karácsonyt!

(Apáti Bence, magyaridok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nyílt levél Tóta W. Árpád őf*szkalapságának – Most miért kussolsz?

Rossz hír a tüncikézőknek – Erősödött a Fidesz, nem segít az erőszak az ellenzéken