in , ,

„Allahu Akbar” felirattal rongáltak meg egy templomot Franciaországban

Továbbra sem hagy alább Franciaországban a keresztények elleni gyűlölet: most épp egy toulouse-i templom ajtaját firkálták össze muszlimok

„Allahu Akbar” feliratot firkáltak ismeretlen muszlim tettesek a Toulouse-ban található Notre-Dame du Taur katolikus templom ajtajára, mellyel nemcsak anyagi kárt okoztak, hanem komoly félelmet is keltettek az oda betérni vágyókban. Az esetről készült fénykép az internetre is felkerült egy, a keresztény imahelyek védelmére és megóvására alakult csoport jóvoltából, amely szerint „hűen tükrözi a fénykép, hogy az iszlám milyen veszélyt jelent nemcsak a templomainkra, hanem a keresztényekre egyaránt”.

Mint ismert, kis híján három évvel ezelőtt, 2016. július 26-án két, késekkel felfegyverzett támadó tört be a Saint-Etienne-du-Rouvray nevű településen fekvő templomba és túszul ejtett egy 84 éves papot, két apácát és két hívőt. A támadók brutális kegyetlenséggel végeztek a pappal, egyik túszukat pedig életveszélyesen megsebesítették. Az iszlamisták filmre is vették brutális tettüket. A vérengzésnek a rendőrök vetettek véget azután, hogy halálosan megsebezték a merénylőket. Később az Iszlám Állam vállalta magára a támadást.

(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Karácsony megbukott – Zugló felmondja a parkolási szerződéseket

Nem stadion -Nagy erőkkel zajlik a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése