in ,

A vészkorszakot idézi: az ukránok kitelepítenék a kárpátaljai magyarokat

Egy ukrán szervezet által indított petíció értelmében kárpátaljai magyarok tízezreit telepítenék Magyarországra

Egy ukrán szervezet által indított petíció értelmében kárpátaljai magyarok tízezreit telepítenék Magyarországra. A kérdésfelvetés kísértetiesen hasonlít egy korábbi, a magyarsággal szemben elkövetett történelmi eseménysorozatra.

 

 

Ukrajna Legfelsőbb Tanácsának oldalán petíciót indítottak, amelyben a kárpátaljai magyarság kitelepítését, állampolgárságuk megvonását indítványozzák.

A petíció szövegét magyarra is lefordították:

Magyarország Beregszászi Konzulátusán magyar állampolgárságot osztogatnak az ukrán állampolgároknak, s ezt pezsgőzés kíséretében végzik. Ezenkívül Ukrajna állampolgárai a magyar államnak esküdnek hűséget. Úgy vélem, hogy egy ukrán állampolgár ilyen cselekedete ellenséges és elfogadhatatlan azzal az állammal szemben, ahol él. Azt javaslom, hogy intézkedjenek annak érdekében, hogy ezektől az emberektől elvegyék az ukrán állampolgárságot, majd pedig deportálják őket új szülőföldjük, Magyarország felé.”

Az ukrán nacionalisták elfelejtik, hogy igazából ők születtek magyar, lengyel és orosz földön, amit aztán a kommunisták Ukrajnának neveztek el. Sajnos nem lehet elégszer emlékeztetni, hogy ők csak bérlők, mivel lelakták az épített örökséget, ezért joggal vagyunk dühösek és elégedetlenek.

A magyarok kitelepítésének gondolata amúgy nem új keletű jelenség. A modern történelem folyamán ily módon már többször meghurcolták a felvidéki, a délvidéki és az erdélyi magyarságot. 1947-ben került sor a felvidéki magyarok kitelepítésére. Akkor 76 ezer magyart űztek el otthonaikból.

Borítókép: korkep.sk / A felvidéki magyarokat épp vagonokba pakolják és kitelepítik szülőföldjükről.

(forrás:888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Magyar siker! – Ifjúsági olimpia: Aranyérmes a cselgáncsozó Özbas Szofi

Elvágta egy svéd diák torkát a migráns, majd még 13-szor a testébe is szúrt