in ,

A manóba. Ez sem stadion – Magyar orvostechnikai gyártó háromszorozta meg üzeme kapacitását

A 77 Elektronika másfél milliárd forintos beruházásában 2 ezer négyzerrel növelte balatonfüredi létesítménye területét

Miután az elmúlt napokban számos kelet-magyarországi gyárépítkezési hírről számoltunk be, most az ország nyugati fele került sorra: Balatonfüreden átadták a hazai tulajdonú 77 Elektronika Kft. kibővített üzemét.

 

Az 1986-ban alapított vállalat egy 27 négyzetméteres lakásban kezdte meg a működését: innen jutottak el odáig, hogy a cégcsoport ma már 720 főt foglalkoztat, a balatonfüredi üzemüket pedig ezer négyzetméteresről közel 3 ezer négyzetméteresre bővítették. A 77 Elektronika a világ 90 országában van jelen termékeivel.

 

A cégcsoport folyamatosan fejleszti exportját

Az átadási ünnepségen Zettwitz Sándor, a vállalat ügyvezetője kifejtette: első termékük egy vércukorszintmérő készülék volt, melynek mára a 67-ik fejlesztési típusánál tartanak. Vizeletmérőket is gyártanak, a kezdeti kisméretű, egyszerűbb gépektől mára eljutottak a világszínvonalú berendezésekig és cégük a világpiac 40 százalékát látja el – tette hozzá. A vállalatcsoport ezzel együtt laborkészülékekhez szükséges, egyszer használatos műanyag laboratóriumi edényeket is előállít.

 

 

A beruházás teljes költsége másfél milliárd forint volt, a 77 Elektronika 350 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatást is kapott, melyből eddig 160 millió forintot költöttek el. A balatonfüredi üzem bővítése során többek között három gyártósorral, öt megmunkáló központtal, valamint két esztergagéppel bővült a kapacitás.

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hülyék 2019 – Tüntetések – Vásárhelyi Mária szerint az ellenség keze betette a lábát

Nyílt levél Sebestyén Balázshoz – Nem szégyelled magad? Ti naponta gyaláztátok a Rádió 1 tulajdonosát