in ,

A kretén főpolgármester reagált Áder János interjújára

Karácsony Gergely bejelentette, hogy ő többet tud a klímakatasztrófáról, bebebe!

Nem először keveredem vitába a köztársasági elnök úrral – legutóbb a szerintem súlyosan igazságtalan tb-törvény ügyében -, és nem először van az a zavarba ejtő érzésem, hogy valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amit elnök úr megkap” – reagált Karácsony Gergely a köztársasági elnök vasárnapi, klímavédelmi interjújára. Áder János a közrádióban arról beszélt, hogy szerinte politikai retorikai fogás, hogy Budapesten kihirdették a klímavészhelyzetet, illetve nem létezik jobb és baloldali klímaváltozás. A főpolgármester, a teherautóval szállítható “mobilerdő” feltalálója, a klímaváltozásról és a vészhelyzetekről is többet tud mindenkinél, habár a részletekről és az összefüggésekről nem szokta megosztani magvas gondolatait, azért nyilván, hogy a törzsszavazóit ne terhelje fölösleges információkkal. 

Karácsony persze nem engedte lerabolni a baloldal gondosan felépített kizárólagos környezetvédő nimbuszát és kijelentette, “egészen furcsa ez a megközelítés egy, magát a zöld ügyek élharcosaként láttatni igyekvő államfőtől”, majd hozzátette, hogy már több mint 1250 szervezet (többségében álcivilek) kormányok, városok, egyetemek (khm…CEU), hirdettek klímavészhelyzetet, többek között az Európai Parlament is.

Az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímaszempontok prioritást élveznek

– írta Karácsony arról, hogy mit jelent a klímavészhelyzet a gyakorlatban.

Nincs bal- és jobboldali klímaválság, ebben egyetértek Áder Jánossal, itt nincs különbség. Felelősség és felelőtlenség, továbbá tájékozottság és tájékozatlanság tekintetében azonban van.

– zárta posztját a városvezető.

Láthatólag Karácsony a két biciklis munkába menéssel és a kihirdetéssel letudta a programjának a környezetvédelmi részét és most már csak a sikerek kommunikálására törekszik. Nem a klímára akar hatással lenni persze, hanem csak a szavazókra. Azt viszont készséggel elismerjük, hogy sokat tud a klímavészhelyzettel való rémisztgetésről. Bár a klímáról tudna ennyit. És izgatottan várjuk a “klímaszempontok” érvényesülését Karácsony Gergely döntéseiben.

 

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Trumpot megzsarolta a Háttérhatalom, és engedett: Lesz háború, viszont nem lesz Impeachment – Ez a deal

Deutsch Tamás megmutatta az Ádernek beszóló főpolgármesternek, hogy hol a helye