in , ,

A Fidesz kezdeményezi az európai migrációs biztos leváltását

A Fidesz és a KDNP képviselői szerint Dimitrisz Avramopulosz alkalmatlan feladatának ellátására.

 

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton Budapesten egy sajtótájékoztatón elmondta:

A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői szerint az Európai Bizottság migrációs biztosa alkalmatlan a feladatára, ezért a jövő héten a testület elnökéhez fordulnak azzal a kérdéssel, hogy mikor váltja le Dimitrisz Avramopuloszt, és kit jelöl ki utódjául.”

Dimitrisz Avramopulosz

Fotó: AFP

A politikus szerint Dimitrisz Avramopulosz a legalapvetőbb szabályokat megsértve nyilatkozott az ENSZ Közgyűlésének egyik fontos kísérő rendezvényén, ahol nyílt bevándorláspárti programot és állandó betelepítést hirdetett meg. Kijelentései alapján legalizálná és megszervezné a migrációt, elvenné a határvédelmet és a menekültügyi eljárást a tagállamoktól, megkönnyítené a migránsok beáramlását – tette hozzá Deutsch Tamás.

Hangsúlyozta, hogy az uniós biztos példátlan módon túlterjeszkedett a jogkörén, kijelentései élesen ellentétesek az EU jogi normáival, a külső határok védelméről és a migráció megakadályozásáról szóló uniós döntésekkel, de még a migrációs jogszabályok módosító EB-javaslatokkal is.

Avramopulosz csak akkor mondhatta volna, hogy az EU támogatja, elfogadja és betartja az ENSZ bevándorláspárti migrációs csomagját, ha erre az EU minden tagállamától felhatalmazást kap”

– mutatott rá Deutsch Tamás.

A kormánypárti EP-képviselő szerint az uniós biztos a legalapvetőbb szabályt is megsértette azzal, hogy az EU nevében nyilatkozott, miközben szélsőségesen bevándorláspárti megnyilvánulása nyilvánvalóan ellentétes több uniós tagállam álláspontjával.

A Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselőinek álláspontja szerint az Európai Bizottság tagjai és vezetői nem választott politikusok, hanem tisztségviselők – emelte ki Deutsch Tamás. Megjegyezte, hogy az EB javaslatai rendszerint az illegális migráció törvényesítését, a határvédelem gyengítését, a migráció elleni fellépés leépítését támogatják.

Korábban beszámoltunk róla, hogy pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is kitért arra, hogy Dimitrisz Avramopulosz úgy beszélt az egész unió nevében a migráció és az ENSZ paktumának támogatásáról, hogy Magyarország mellett több tagállam is ellenzi ezeket.

(forrás: Pörge Béla, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Már megint kezdi!!! – Juhász Péter visszatér

Szakács Árpádot nem lehet elhallgattatni!