in ,

A drága Gyurcsány pólós cikkünk az egész jobboldali sajtót megihlette!

Timi mami, a kamuproli

 

Elsőnek a mindenszo.hu szerkesztősége szúrta ki, hogy Feri úgy főzte a 2500 forintos karácsonyi menüjét, hogy mindezt kb. 25 ezer forintos pólóban tette. Erről Magyarországon senki más nem írt, viszont Bohár Dánielt, és a 888.hu egy másik munkatársát is megihlette írásunk.

Mi így írtunk róla:

Így hülyíti népét egy milliárdos – 25 ezer forintos pólóban főzött Feri 2500 ft-os karácsonyi menüt

 

 

Itt pedig a 888.hu friss írása ablakpucolásról, és Feri pólójáról:

 


Egy ablakpucolás margójára.

Kicsit el kellett gondolkodnom, hogy mit is csináltam december 26-án. Aztán beugrott. Élveztem az ünnep hangulatát, a békét, a nyugalmat. Politikai firkászként is megengedheti magának ezt az ember ünnepek idején.

Persze pártpolitikusok is megtehetnék, hogy akár csak három napra letojják a piti pártpolitikai csatát, de hát olyan ez, mint egy reklámban gyermeket, kutyát mutogatni, túl jó marketingeszköz egy karácsonyi odaszúrás vagy riposzt ahhoz, hogy képesek legyenek kihagyni.

És most leleplezzük a NER nagy átverését. Igen, vélhetően Novák Katalin is tudott volna máskor ablakot mosni, mint december 23-án, bár lehet, hogy elfoglaltságai mellett ez most fért bele igazán. Miközben persze, nyilván erősíti a miniszterrel szembeni közbizalmat, ha átlagos családanyaként mutatkozik, aki elvégzi egy hétköznapi anya feladatait.

De vélhetően Karácsony Gergely 2.0, vagyis Szabó Tímea is tölthette volna kötekedő posztolás helyett azzal az ünnep utolsó napját, hogy – ahogy azt posztjában bemutatta – gyermekével bábozik.

Már csak azért is, mert a jelek szerint a színjátszáshoz jobban is ért, mint az ablakpucoláshoz.

Szabó mami mégis úgy gondolta, inkább kioktatja a köztisztasági feladat technikájáról a családminisztert.

„1. Ha hétköznapi ablakpucolós jelenetet szeretne imitálni, azt semmiképpen se egy méregdrága sídzsekiben tegye. Az emberek ugyanis általában egy közepes minőségű mackófelsőben takarítanak, de legalábbis olyanban, amelyet utána bedobunk simán a mosógépbe. Kabátot szinte sose veszünk, még ablakpucoláshoz se, hacsak nem tátong egy hatalmas lyuk a házunk falán. Ez esetben viszont nem biztos, hogy az ablakpucolás a prioritás.
2. Zsebkendővel vagy popsitörővel, amit ön használt, indokolatlanul sokáig tartana az ablakpucolás. A legtöbb háziasszonynak nincs 5-6 órája csak ablakot tisztítani. Ezt a tevékenységet általában újságpapírral és ecetes vízzel vagy hasonló összetételű tisztítószerrel végezzük. A bejárónője ezt bizonyára tudja, csak gyanítom, az ön fényképezésekor nem az ön által használt zsebkendőre koncentrált.”

 

Nos, e sorok szerzője sem nagy szaktekintély ablakpucolásban. Viszont meglett ember. Pontosan emlékszik, hogy 71 esztendős édesanyja, aki ugyan nem tizedik emeleti, de lakótelepi panelben él, utoljára valamikor az 1900-as években fogott újságpapírt az ablakpucoláshoz.

(Hogy Szabó, aki nem sokkal fiatalabb, vajon hol láthatta ezt a módszert az amúgy is rejtély. Biztos nem a Harvardon, Bostonban, Afganisztánban, Pakisztánban, vagy hol a fenében nem mászkált a politikusasszony, mielőtt 2003-ban hazaköltözött volna és elkezdte megváltani a világot…)

 

Viszont ilyen alapon Szabó akár azt is elvárhatná Nováktól – és ezek szerint minden magyar családanyától is elvárná -, hogy teknőben mosson, térdelve súrolja a követ, seprűvel porolja a szőnyeget, netán szárnyas betét helyett használjon valami mosható rongyot.

 

Mert hát milyen dolog is az, amikor egy NER-nagyasszony amúgy olyan nedves törlőkendővel takarít ablakot, amit bármely családanya megvehet a DM-ben bruttó 519 forintért?!

De tényleg! Hát hová ez az urizálás, hogy Nováknak egy 200 forintos ecet meg némi újság (a legolcsóbb napilap a Magyar Nemzet, havi előfizetésben egy szám ára nem éri el a 100 forintot… és ez itt nem a reklám helye… ) helyett volt pofája 519 forintot beruházni egy ablakpucolásra és venni egy olyan törlőkendőt, amit erre találtak ki?!

(Igaz, Szabó aránytévesztése nem hasonlítható a ”főnökééhez„, hiszen Gyurcsány Ferenc nekiállt egy háromfogásos menüt lefőzni 2500 forintból, úgy hogy közben egy olyan pólóban sürgött a konyhában, ami alsó hangon tízsszer annyiba került mint maga a menü…)

 

Mindegy, végülis a demagógia baloldali nagyasszonyától már megszokhattuk, hogy egy elvtelen támadás végrehajtásában nem zavarják meg őt a tények.

 

De, kizárólag a játékos fantázia kedvéért, vegyük mi is ugyanilyen górcső alá Szabó Tímea karácsonyi posztját.

  1. Kedves Tímea! A bábszínház nézőközönsége nem fog bábokat. Ha nem csak eljátszani szeretné, hogy bábozik a gyerekkel, akkor rossz oldalon próbálja előadni el a játékos anya szerepét. Persze ezt majd elmagyarázza a bébiszitter, amikor visszatér az ünnepek után…
  2. Ha december 25-én posztol, akkor nem ártana levenni a címkéket az előző nap kibontott bábokról és a csomagolópapírt is a 8000 ezer forintos bábszínházról (persze ez nem sok, hiszen Szabó Tímea „csak” két gyermeket nevel).
  3. Ha már gyermeke születésekor annyira eldugta őt a nyilvánosság elől, hogy még a neméről sem lehetett olvasni híreket, mindössze annyit hogy „Szabó Tímea gyermeke”, akkor most miért teszi szegény kétévest (ja, a bábszínházat 3 éves kortól ajánlja a gyártó, de ezen már tényleg ne akadjunk fenn!) ki a kirakatba?! Ja, persze, marketing: gyerek, kutya (utóbbival Szabóék nagy barátja, Jakab Péter operált, aki fiaival boldogan pózolt örökbefogadott kutyával a 2018-as választások előtti hetekben a Facebookon, majd az már csak szép csendben derült ki, hogy az eb a voksolás után másik gazdihoz került…
  4. Arról már nem is beszélünk, hogy a poszt tanúsága szerint a liberálisokhoz is a Jézuska megy, akkor mi ez a nagy gúnyolódás folyton a keresztény értékrenddel?!
Na, hát valahogy így csinálta ezt Tímea is, nem?!

Viszont én most végigolvastam, amit itt fent összeírtam.

Erőltetett, mesterkélt, talmi? Undorító, hányingerkeltő? Igen, az… De bennem még van annyi gerinc, hogy – bár csak eljátszottam a gondolattal, hogyan kellene elvtelenül, kizárólag saját érdekeket figyelembe véve, a másikat megalázva véleményt mondani – most befejezem. És bocsánatot kérek érte. Mindenkitől. Szabó Tímeától, a kicsitől, a családtól.

Mert egy politikus az politikus. Egy családanya meg családanya. Előbbinek ki kell vívnia a tiszteletet, utóbbinak már azzal sikerült, hogy életet adott és gyermeket nevel.

A kettőt összekeverni pedig soha sem szabad.

 

Úgyhogy, még egyszer: ”Elnézést kedves Tímea!„

Most viszont Ön következik…
(M. Kovács Norbert, 888.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tízezrek nézik! Elképesztő videót tett közzé Hollik István: best of baloldal 2020! Videó

Orbán Viktor küldi a segítséget a horvátoknak!