in , ,

A DK adatgyűjtési módszere nem túl európai. De nem ám!

Számonkérnék a DK-n az aggályos adatgyűjtést

Választ vár a Fidesz a DK-tól azzal kapcsolatban, hogy milyen célból juttatják külföldre a magyar emberek adatait, milyen külföldi szerverekben tárolják azokat, valamint kik kezelik az érzékeny információkat. A Gyurcsány-párt aggályos adatkezelésével kapcsolatban Tényi István tett feljelentést, amelyet követően nyomozás indulhat.

– Valami nagyon nem stimmel a Demokratikus Koalíció adatkezelési gyakorlata körül. Szeretnénk tudni, hogy Gyurcsány Ferencék hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait, pontosan milyen külföldi szerverekben tárolják és kik kezelik azokat – jelentette ki tegnap Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője. Mint mondta, arra is választ szeretnének kapni, hogy valóban a Gyurcsány, illetve a Soros György emberei által alapított külföldi cégekhez terelik-e az adatokat. Hozzátette: utóbbi esetben az is felmerül, hogy a magyarországi választások befolyásolására akarják felhasználni az érzékeny információkat.

– Sokan gyanútlanul chatelnek a Facebookon, idősek és kiskorú diákok is, nem tudva azt, hogy Gyurcsányék automatikusan továbbítják az adatai­kat, gyakorlatilag ellopják azokat, és külföldi szerverekre, adatbázisokba továbbítják – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

A kormánypárti honatya szavaira a DK úgy reagált, hogy minden tekintetben eleget tesznek a magyar és az európai adatvédelmi szabályoknak, s csak olyan felhasználók adatait kezelik, akik arra saját kezűleg engedélyt adtak nekik.

Mint korábban megírtuk, a politikai véleményre vonatkozó adatok külföldre, harmadik országba juttatására nem kér külön hozzájárulást a DK azoktól, akik a pártelnökkel beszélgetnek a közösségi oldalán. A párt adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatója ugyanis elkeni a személyes és az úgynevezett különleges, érzékeny adatok közötti éles különbséget, ami jogilag is aggályos, mert a különleges adatnak minősülő információkat nem lehet pusztán Facebook-lájkok alapján felhasználni, ahhoz az érintettek kifejezett hozzájárulása kell.

Emellett Gyurcsányék Manychat nevű amerikai chatrobotja nincs fent a Privacy Shield (Adatvédelmi pajzs) listáján, ami további aggályokat támaszt, hiszen az Egyesült Államokban más adatkezelési szabályrendszer érvényes, mint az EU-ban.

Mindezen felül Soros György hálózatának egy ismert tagja, Paul Hilder is felbukkant a Datapraxis nevű észtországi adatkezelő cég körül, amelyet Bajnai Gordon egykori MSZP-s miniszterelnök kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor alapított.

Közben a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István több kerületi ügyészséghez, valamint a BRFK-hoz fordult a DK aggályos adatkezelése miatt.

(Kárpáti András, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Párkányi Eszter kemény véleménye a börtönbizniszről

Világszenzáció Magyarországon! A világ első hidrogénhajtású légi járművét építik Jakabszálláson – Videó