in

Zsaluzatgyártó cég bővítette kapacitását Somogyban – Libsik, láttok itt stadiont?

Az évről évre növekvő árbevétellel dolgozó Ferrokov immár 3500 féle terméket készít.

Zsaluzatgyártó cég bővítette kapacitását Somogyban

 

A somogyi Segesden működő Ferrokov Vas és Fémipari Kft. 378 millió forintos beruházást hajtott végre. Az acélszerkezetek gyártását, felületkezelést végző cég egy termelésirányító központot épített a beruházásban, továbbá új gépeket szerzett be, optimalizálta energiafelhasználását, és javította a munkakörülményeket.

Talián Bálint ügyvezető elmondta,

a vállalat a hét évvel ezelőtti 200-hoz képest jelenleg 3500 féle aktív terméket készít, a legtöbbet építőipari zsaluzatból, szerelésipari elemekből állítják elő.

Az árbevételük 90 százaléka exportból származik, fő piacuk Ausztria és Németország, de szállítanak Franciaországba, Olaszországba, Svájcba, Finnországba és az Egyesült Államokba is.

A fejlesztés eredményeképpen a dolgozói létszámát 265-ről 315-re növelő társaság tavalyelőtt 4,8 milliárd, tavaly 5,3 milliárd forint árbevételt ért el, idén 6 milliárdot remélnek. Az árbevétel-arányos nyereségük 5-8 százalék.

A kapacitásnövelő fejlesztéséhez a Nagyvállalati Beruházási Támogatásból 189 millió forintos hozzájárulást kapott a cég. Az ezt igazoló oklevelet Varga Mihály adta át a társaságnak. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar gazdaságnak olyanná kell válnia, hogy ha abban egy vállalkozás megállja a helyét, biztosak legyünk benne, megállná a helyét Lengyelországban, Oroszországban, vagy Németországban is.

(magyarepitok.hu)

Nincs stadion kinézete – Rajtol a 152 km-es vasútfejlesztés projektje – A vonat sebessége 160 km / h lesz!

Kínai kormányfő: Kölcsönösen előnyös az együttműködés minden országnak