in , ,

Wittinghoff Tamás ötmillió forint sérelemdíjat követel az elhíresült videója közzétevőitől – Videó

Továbbra is mintha balra lejtene a bíróságokon a pálya

Továbbra is mintha balra lejtene a bíróságokon a pálya: míg a PS történetének legnagyobb összegű bírságát kapta, addig az ellenzékiekkel mintha óvatosabban bánna a tisztelt bíróság.

 

VIDEÓ:

Vérlázító ítéletek, kettős mérce – nagyjából így lehetne jellemezni a magyar igazságszolgáltatást, ha jobboldali újságírókról van szó. Bencsik Andrást, a Magyar Demokrata főszerkesztőjét például elsőfokon 10 hónapos letöltendő szabadságvesztésre ítélték hamis vád miatt, amit a szabaddemokrata országgyűlési képviselő Mécs Imre ellen terjesztett, majd a nemzetközi felháborodásnak köszönhetően másodfokú eljárásban “csak” felfüggesztett kapott egy cikk közlése miatt. A sor korántsem teljes, több órányi anyag készülhetne arról, miként félemlítik meg, mocskolják be és járatják le azokat a médiamunkásokat és közszereplőket az ellenzékiek, akiknek már a létezése is fáj számukra…Megdöbbentő, milyen módszereket alkalmaznak és milyen ítéletek születnek velük szemben ma, Magyarországon, a 21.században. Önök szerint felülírhatja a bírói stíluselemzés az alkotmányban garantált szólásszabadságot? Önök szerint létezik független igazságszolgáltatás?

És önök szerint is van annak némi diszkrét bája, hogy ötmillió forintos sérelemdíjat kér Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester a róla készült sz***videó közlése miatt? Bizony, jól olvasták. Az Ügy mai adása izgalmas csemegéket tartogat, melyben több neves ügyvéd is elmondja eddigi tapasztalatait a bírói ítéletekről, de szóba kerül az is, milyen módon lehetne ennek gátat vetni. Főszerkesztőnk, Huth Gergely pedig arról beszél majd, hogy a PS történetének rekordösszegű bírságát rótta ki ránk, méghozzá a Fővárosi Törvényszék sokat kritizált bírája, Bérczes Renáta a Majtényi László maoista, szélsőbaloldali múltját és állambiztonsági aktáit taglaló cikksorozatunk miatt. A nem jogerős, elképesztő indokolással ellátott döntés szerint 4,8 millió forintot és a perköltséget kell megfizetnünk a baloldal 2017-es államfőjelöltjének, a magyarországi Soros-hálózat egyik vezéralakjának, azaz Majtényi Lászlónak és feleségének, mert Mező Gábor A hálózat című rovatában olyan következtetéseket vont le a kommunista titkosszolgálat irataiból, amiket nem kellett volna. Ugyanez a bíró – számos vitatott ítélete mellett – egy ízben megállapította, hogy Majtényi harcostársának, a „fütyülős” Juhász Péternek joga van Rogán Antalt bűnözőnek nevezni, akkor is, ha ezt semmiféle bizonyíték nem támasztja alá. Nekünk tehát következtetnünk sem szabad, a liberálisok ellenben kedvükre hazudozhatnak is.

A bírónő indokolása szerint a rovat szerzője, Mező Gábor „hozzáköltött” a megismert állambiztonsági és belügyi iratokhoz. A perben Majtényiék mindent bevetettek, ismert történészek írtak számukra kedvező háttéranyagokat – köztük természetesen a jól ismert Ungváry Krisztián –, amelyekben próbálták hitelteleníteni, szétszedni a megjelent cikkeket. A „hozzáköltéses” indokolás önmagában érdekes, hiszen bár a Hálózat rovat cikkei állambiztonsági iratokon és egyéb dokumentumokon, például régi újságcikkeken alapulnak, természetesen nem ettől unikálisak, hanem az összefüggések, az esetleges hálózati kapcsolatok, a kommunista-posztkommunista rendszer sokszor szinte láthatatlan szövedékének bemutatása miatt. Tehát a „hozzáköltés”, helyesen a következtetések levonása a sorozat lényege.

 

(Jurák Kata, Pesti Tv)

 

 

Add tovább!

Jóslatunk – Íme, akik már egy év múlva nem lesznek a nagypolitikában

Nesztek szlovének balliberális kormány! Megszünteti az árstopot Szlovénia új balliberális kormánya