in , ,

Von der Leyen már igazat adott Orbánnak, most a HVG-re várunk

Orbán Viktor miniszterelnököt nemrég még azért támadták, mert kimondta azt, amit most Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is.

Mindig van egy diszkrét bája, amikor Orbán Viktor mond valamit, rátámadnak, majd eltelik egy kis idő is a haladó sajtó által oly nagyra tartott nyugati politikusok is megismétlik a magyar kormányfő véleményét. (A migráció kérdése pont ilyen volt egyébként.)

Most a vakcina beszerzések ügye van terítéken.

Orbán Viktor még decemberben a Kossuth rádióban mondta a következőt:

Most akkor ki az akcióképes? Aki bennmaradt, és Brüsszellel együtt van, vagy az, aki saját úton jár és saját megoldást keresett? A válasz az, hogy aki kilépett, saját úton jár, saját megoldást keres, az hamarabb tudja megvédeni a polgárainak az egészségét meg az életét, mi mi, akik bennmaradtunk.”

A miniszterelnök arra utalt, hogy Nagy-Britannia sikeresebben küzdenek a járvány ellen, mert már nem az Európai Unió tagjai.

Erre jött a HVG, amely azzal a címmel tett közzé egy anyagot, hogy „Orbán téved, nem azért oltanak előbb a britek, mert kiléptek az EU-ból”.

Most pedig az Ursula von der Leyen lényegében ugyanezt mondta el.

A Mandiner szúrta ki a The Telegraph-ra hivatkozva, hogy az Európai Bizottság elnöke elismerte, hogy a britek azért jutottak könnyebben több oltóanyaghoz, mert kiléptek az EU-ból.

Az Egyesült Királyság a koronavírus vakcinák tekintetében egy motorcsónak, míg az Európai Unió egy tartályhajó”

– fogalmazott az Európai Bizottság elnöke.

Kérdés, hogy lesz-e a HVG-n egy olyan cikk, amely címe az lesz, hogy

„Von der Leyen téved, nem azért vernek köröket ránk a britek, mert kiléptek az EU-ból”.

Tűkön ülve várjuk.

 

(Filipp Dávid, 888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vidnyánszky keményen visszaszólt: Vidnyánszky Attila szerint Pikó pitiáner bosszúja Szarka Gábor kitüntetésének visszavonása

Új marhaságot talált ki a Moslék: SEGÉLYALAP! Ez lesz most az új jelszó!