in ,

Volt jobbikos Mirkóczki „őszödi beszédéről”: Vonáék elérték, hogy bosszúból a Fideszre szavazzunk

Még mindig hányingerem van tőle, ennyire gerinctelen embert még nem láttam a magyar politikában. Szembeköpte az összes nemzeti érzelmű magyart

Még mindig hányingerem van tőle, ennyire gerinctelen embert még nem láttam a magyar politikában. Szembeköpte az összes nemzeti érzelmű magyart. Gyurcsány legalább az elvtársai szemébe mondta, hogy hazudott reggel, éjjel meg este – többek között ezt írta Kassab Adonis, a Jobbik korábbi budapesti alelnöke és önkormányzati képviselője Mirkóczki Ádámról, a Jobbik szóvivőjéről, aki a napokban azt állította, semmi nem volt igaz, amit 2010 előtt mondott Vona Gábor pártja.

Kassab kiemelte: Vonáék olyan messzire mentek a köpönyegforgatásban, hogy a nemzeti radikálisok nem maradnak otthon április 8-án, hanem bosszúból a Fideszre fognak szavazni. A Jobbik „őszödi beszédéről” Gaudi-Nagy Tamás és Novák Előd is lesújtóan nyilatkozott.

Nagy felháborodást váltott ki a nemzeti radikálisok körében Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerdai interjúja, amelyben arról értekezett, hogy a 2010 előtti retorikájuk nem volt igaz. A balra tolódott párt politikusa Tóta W. Árpádnak, a hvg.hu szélliberális publicistájának adott interjút a Zugló TV-ben, és többek között azt mondta, „Alföldi Róbert nemhogy belefér, hanem egyenesen feltétele egy normális országnak”. Majd kijelentette:

Ez szerves evolúció. Kemény belső viták folytak. Vona Gábor már 2012 körül nyíltan beszélt a pártban arról, hogy mi az utunk, és hogy aki náci romantikára vágyik, az csináljon magának másik pártot. Ezen mind végigmentünk, de voltak, nem kevesen, akik nem tartottak velünk. A nagy részük magától kilépett. De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, hogy az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz.

Kassab Adonis, a Jobbik korábbi IX. kerületi önkormányzati képviselője hosszú és szókimondó Facebook-bejegyzésbenreagált Mirkóczki szavaira. Többek között a következőket írta:

Két napja próbálom megemészteni Mirkóczki Ádám Zugló tv-s interjúját, de még mindig hányingerem van. Ismét azt az émelyítő bűzt érzem a Jobbik körül mind 2012 környékén amikor a megélhetési politikusok, hogy teljesen átvegyék a hatalmat a párton belül szisztematikusan egyenként kicsinálták a nemzeti radikálisokat. (…) Egy ilyen interjú után nem hiszem, hogy nyolc évvel ezelőtt Mirkócki be mert volna menni a Villányi úti irodába. Egy ilyen interjú után kis túlzással de Mirkócki annak örülhetett volna ha épségben megússza a másnapot. (…) Ez az ember szembeköpte az összes nemzeti érzelmű magyart aki 2006 óta azért küzdött, hogy egy olyan párt jusson a magyar parlamentbe aki őket képviseli. Szembeköpte és lenácizta az összes magyart aki 2006-ban az utcákon volt, hogy megdöntse egy hazugsággal hatalomra került nemzetáruló kormányt.

 

Kassab Adonis, a Jobbik korábbi ferencvárosi önkormányzati képviselője; fotó: Facebook

Majd arról írt: ennél még Gyurcsány is korrektebb volt, mert ő legalább az elvtársai szemébe mondta, hogy hazudott, Mirkóczki viszont ehhez is gyáva volt. Arra is kitért, Vonáék elérték, hogy a nemzeti radikálisok nem fognak otthon maradni, hanem bosszúból elmennek, és a Fideszre szavaznak majd.

Ennyire gerinctelen embert még nem láttam a magyar politikában, aki a hatalom megszerzéséért ennyit hazudott volna mint ő. Legalább a jobbikosok szemébe mondta volna, hogy mindaz amiért alakult a Jobbik az nem volt igaz. 2010-ig csak hazudtak vagy nem a jobbik igazi arcát mutatták. Persze ehhez gyáva volt. Gyurcsány legalább ha zárt körökben is, de az elvtársai szemébe mondta, hogy hazudott reggel éjjel meg este. (…) Mára a magyar társadalom nagy része radikalizálódott és kétharmada jobbikos ideológiát követ, de hogy nem a Vonáékra fognak szavazni az is biztos. Vonáéknak sikerült elérniük, hogy a tősgyökeres nemzeti radikálisok április 8-án az otthonmaradás helyett bosszúból elmennek és a Fideszre fognak szavazni. És a végén kiderül, hogy a Jobbik pálfordulásának köszönhetően a Fidesz ismét kormányra kerül.

 

Forrás: Facebook

EZ VOLT A JOBBIK „ŐSZÖDI BESZÉDE”

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, aki 2014-ig jobbikos országgyűlési képviselő volt, a csütörtöki Magyar Időknek úgy nyilatkozott: a szóvivő kijelentése arra utal, hogy Mirkóczki és néhány társa korábban hazudott, vagyis ezt tekinthetjük akár a Jobbik őszödi beszédének is. Hozzátette, azzal pedig, hogy a Jobbik akkori híveit nácinak nevezte, Mirkóczki „szembeköpte mindazokat a derék hazafiakat”, akik a 2006-os rendőrterror utáni nemzeti ellenállás tagjaként előremozdították a Jobbikot. Gaudi-Nagy Tamás hozzátette: ez egy balliberális irányba történő radikális változás, aminek már semmi köze ahhoz a gondolkodáshoz, amelyet azok vallottak, akiket most a Jobbik szóvivője az új potenciális szövetségesek felé való behódolás érdekében lenáciz és megtagad.

NOVÁK IS KIOSZTOTTA MIRKÓCZKIT

A Jobbik korábbi alelnöke, Novák Előd, akit Vonáék parkolópályára állítottak, szintén felháborodott Mirkóczki szavain. Ő a következőket írta a Facebookon:

A Jobbik mai politikáját igyekszem a választásig nem minősíteni, de a múlt meghamisítását nem tűröm a párt vezetőitől sem. Az, hogy fasisztának minősítik a régi Jobbikot, túlmegy minden határon. Ezt kell visszautasítani, s nem pedig a Nemzeti Színházat meggyalázó Alföldi Róbert leváltásáért tartott tüntetésünket megtagadni. (…) Hogy az efféle megnyilatkozások tényleg pusztán stílusváltásnak minősíthetőek-e (aminek a néppártosodást ígérték a tagságnak), vagy valójában tartalmi változást, balra való elmozdulást, korábbi programunk feladását jelentik, azt majd eldönti a májusban lejáró mandátumok miatt úgyis megrendezendő tisztújító kongresszusunk.

Vezető kép: MTI/Beliczay László

(forrás: Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

BUKÁS – Belebukott a nőverésbe Juhász Péter

Csicskul a párt – Egymás után oszlanak fel a csalódott jobbikos alapszervezetek