in ,

Volner: a Jobbikot hamarosan ki fogják tenni az összefogásból, mert nem hoznak semmiféle hasznot

Jakab Péter egy virtigli bolsevik pártot csinált belőlük a parizeres proliakciókkal. Interjú.

„Amikor végigpörgettem a Facebook-oldalát, az első bejegyzés, ami szembejött, egy videó volt, amelyben Jakab Péter éppen bőszen tagadja, hogy összefogásra készülnének a baloldallal. Hogy látja, igaza volt, vagy többszörösen igaza volt?Mi történt a pártban valójában?

Az utolsó töltényig kitartottam, egészen addig, amíg a baloldali fordulat be nem teljesedett. Pontosabban közvetlenül a bekövetkezte előtt jöttem el. A párt elnökségi tagjai már 2018 őszén nyíltan arról tárgyaltak, hogy össze kell fogni a baloldallal. Akkor is azt képviseltem, hogy ez a lépés a Jobbik teljes elárulását jelentené, amihez nem tudok csatlakozni.

Sajnos nem tudtam megakadályozni a párt balra fordulását, de egészen addig gátoltam a folyamatot, amíg befolyásom volt erre. A távozásom után kitették pártból a Mi Hazánk Mozgalmat megalapító képviselőket is, igazából nagyon örültek annak, hogy a nemzeti oldalhoz tartozó politikusok tömegével hagyják el a Jobbikot. A nemzeti elkötelezettségű jobbikosok távozása után aztán többségbe kerültek a párton belül a haszonelvű számításon alapuló elgondolást támogatók.

Távozásomkor figyelmeztettem a közvéleményt, hogy a Jobbik átverte a választóit 2018-ban. Nem arra kaptak parlamenti felhatalmazást, hogy fogjanak össze Gyurcsány Ferenccel és a baloldali pártokkal. Jakab Péter egy virtigli bolsevik pártot csinált belőlük a parizeres proliakciókkal.

Hogy tekint vissza a jobbikos időkre?
Hálás vagyok a sorsnak, hogy szép politikai karriert futottam be, amit végül méltósággal zárhattam le. A legerősebb ellenzéki párt frakció vezetője, a Jobbik második ember voltam. Jó szívvel gondolok vissza erre. De a politikai karrier semmit nem ér akkor, hogyha annak hazaárulás az ára, ha össze kell fogni a baloldallal. Én inkább lemondtam a karrieremről. Rendkívül hitvány alakoknak tartom azokat, akik megállapodtak a nemzet ellenségeivel.

»Mert a magyar emberek nemcsak Gyurcsány Ferencre, Donáth Annára és a többiek személyére mondtak nemet, hanem arra a mindenestől nemzetellenes újbaloldali és szélsőliberális politikára is, amit a szövetségük képvisel.« Ez a mondat az ellenzék bukásának okait elemző posztjából származik. Adódik a kérdés: amennyiben nem következik be a baloldali fordulat, akkor jobb eredményt ért volna el a Jobbik?

Teljesen biztos vagyok benne, hogy igen. A Jobbiknak biztos helye volt a politikai palettán. Ezért is tudott 2018-ban a legerősebb ellenzéki párttá válni. Meggyőződésem, hogy ha a Jobbik következetesen tartotta volna a politikai pozícióját, akkor most áprilisban 20 és 30 százalék közötti eredménnyel végzett volna. Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy a Jobbiknak nagyon sok olyan baloldali érzelmű szavazója volt, akit a Fidesz nem tudott megszólítani. Mi viszont elértük őket, el tudtuk csábítani őket a baloldali pártoktól. A Jobbik programja sok baloldalinak szimpatikus volt, a rendpártiság, a nemzeti radikalizmus, a politika valóban nemzeti irányultsága.

Ezért is tartom történelmi árulásnak azt, amit Jakab és Sneider elkövettek, az ő elnökségük alatt történt meg a párt teljes baloldali fordulata. Ők ketten ezt a nyitott baloldali tömeget végül visszavezették a baloldalra. Vagy legalábbis megpróbálták, aztán a választások során kiderült, hogy a Jobbiknak már tulajdonképpen alig vannak szavazói. A  Jobbik miatt nagyon kevesen szavaztak az összefogásra.”

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Még egyszer Tóta W. Árpádról, aki szerint a néplélek hülye mint a s*gg

      Nade hova tűnt Szabó TimiKÉM és Tordai Bence?