in , ,

VILÁGTÉNYEZŐ – Orbán Viktor csúcsra járatta a magyar diplomáciát

Orbán Viktor és egyben Magyarország megítélése egyre kedvezőbb a világon

Orbán Viktor és egyben Magyarország megítélése egyre kedvezőbb a világon. Hazánk miniszterelnöke az elmúlt hetekben nem akármilyen diplomáciai menetelést hajtott végre, hiszen nyolc ország államfőjével, illetve miniszterelnökével találkozott.
Lokál Deák Dániel politológust, a Figyelő főmunkatársát arról kérdezte, mit is jelent, hogy a magyar kormányfő a világ meghatározó hatalmainak vezetőivel találkozott.A balliberális ellenzék folyamatosan azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy elszigetelt, és Magyarországnak igazából már nincsenek is komolyan vehető külkapcsolatai. Ugyanakkor az elmúlt hetekben Orbán Viktor az összes komolyan vehető világpolitikai vezetővel találkozott.

Ez azt mutatja, hogy Magyarország pozíciója az Európai Unión belül rendkívül erős, és nem lehet arról beszélni, hogy hazánk el lenne szigetelődve – mondta a lapnak Deák Dániel.

A politológus a lap kérdésére, hogy milyen hozadékuk lehet ezeknek a találkozóknak, elmondta: Magyarországnak fontos szövetségeseket kell szereznie az Európai Unión belül ahhoz, hogy a kötelező betelepítési kvótákkal kapcsolatos viták során képviselni tudja álláspontját.Nagyon fontos szempont, hogy a V4-ek szövetségesi tábora folyamatosan bővüljön – hangsúlyozta Deák Dániel, aki szerint most arra kell készülni, hogy a „diplomáciai nagyüzem” tovább folytatódik, és Orbán Viktor keresi azokat a partnereket és potenciális szövetségeseket, akikkel az Európai Unión belül, illetve szerte a világon tudjuk képviselni azokat az érdekeket, amelyek összekötnek bennünket – fogalmazott Deák Dániel.

Figyelő/Lokál

(forrás:www.echotv.hu)

DÖBBENET ÉS AGYHALÁL – Kiengedték a börtönből Marian Cozma egyik gyilkosát, Sztojka Ivánt

Elhunyt Szepesi György