in ,

Vésey Kovács László: nem Hodász atya az első, akit a baloldal felhasznál, megrág, aztán szenvtelenül kiköp majd

Úgy látszik, ő maga keresi ezt a zajt – mintha félne csöndben, egyedül maradni önmagával.

„Ehhez a hullámveréshez kell a baloldal, kell a jobboldal, és persze kell hozzá Hodász András atya is. Utóbbi ugyanis nemcsak az Instagramon összegyűjtött figyelemben fürdőzik, hanem abban a »törődésben« is, amit a politikától kap. Lehet persze naivan pislogni, de nyilván ő maga is pontosan tudja, hogy milyen elszólásokból és fényképekből lesz szikrákat vető, közösségi médiás politikai tartalom. Persze mindkét oldal a maga módján reagál az exhibicionista lelkipásztori influenszerkedésre.

Ez valójában azt jelenti, hogy a baloldal szemforgató módon beveti, mint nemfideszes bezzegpapot, a jobboldal pedig minderre indulatból reagál. Nem Hodász András atya az első, akit a baloldal felhasznál, megrág, aztán amikor már haszontalan, akkor szenvtelenül kiköpi majd.

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér mesélhetne erről, akire ráakaszkodtak a baloldali pártok, a nyílttársadalmi civil ügynökök, véres kardként hurcolták tüntetésről tüntetésre, aztán amikor lejárt a politikai szavatossága, végül teljesen magára hagyták, egészen az öngyilkossági kísérletig jutott. Azóta eltűnt a közéletből, reméljük, jól van!

 

A ZAJBAN ELVESZIK ISTEN ÉS AZ EMBER IS

Robert Sarah bíboros néhány éve egy egész könyvet szentelt a csönd erejének a zaj diktatúrájával szemben. Azt írta: Csönd nélkül Isten eltűnik a zajban, és ez a zaj egyre gyötrőbb lesz, mert Isten távol van.

Hodász atya körül folyamatos a zaj. Ha éppen nem csap lármát körülötte a politika, akkor ő fényképezi, dokumentálja a nyilvánosságnak élete minden mozzanatát. Valahogy úgy fogalmazott a Politikai Hobbistában, hogy automatikusan fényképezi, ami történik vele, és tolja is ki az Instára.

Úgy látszik, ő maga keresi ezt a zajt – mintha félne csöndben, egyedül maradni önmagával. Pszichológushoz jár, mert saját bevallása szerint éretlen volt a személyisége. Abba most ne is menjünk bele, hogyan lehetséges végigmenni a papi szemináriumon, majd a hívek pasztorálására bocsáttatni anélkül, hogy ez az éretlen személyiség bárkinek feltűnne! Szóval pszichológushoz jár, antidepresszánst szed – a Sarah bíboros által említett gyötrelemnek tűnik ez, az Istent eltávolító médiazaj közepette.”

 

– írja Vésey.

 

 

Add tovább!

Varga Judit: politikai ítéletet hozott az Unió Bírósága a gyermekvédelmi törvény miatt

Péter! Van egy kis gond a zakóddal! Egy hulla van benne, politikai hulla