in ,

VÉGRE! – Vádat emeltek a rendőrre támadó, agresszív CEU-tüntető ellen

Vádat emelt a ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a tavaly áprilisi, Parlament előtti CEU-párti tüntetésen megütött egy rendőrt.

 

Vádat emelt a ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a tavaly áprilisi, Parlament előtti CEU-párti tüntetésen megütött egy rendőrt. Az esetről videófelvétel is készült – ez lett az agresszív férfi veszte, akit hónapokkal a bűncselekmény után, tavaly nyáron sikerült elfognia a hatóságnak. Az ügyről korábban portálunk is többször írt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy 43 éves férfi ellen, aki a tavaly április 4-ei, Parlament előtti, CEU-párti tüntetésen nekitámadt egy rendőrnek, és megütötte őt – derül ki a Fővárosi Főügyészség pénteki közleményéből. A vádirat szerint a Parlament IX. kapujánál lévő lépcsősor előtt, az épületet védő rendőrsorfalban állt a sértett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában szolgálatot teljesítő törzszászlós, aki egyik kezét előre nyújtva igyekezett visszatartani a lépcsősor felé meginduló, lökdösődő tömeget. Ekkor a vádlott a vele szemben álló, szolgálati feladatait ellátó rendőrt egy alkalommal, tenyérrel szem-, illetve járomcsont tájékon ütötte, eltalálva a szemüvegét is. A férfi ezzel a rendőr törzszászlóst jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta – olvasható az ügyészségi közleményben.

ÁT AKART TÖRNI A RENDŐRSORFALON

Arról, hogy a kékinges férfit keresik a nyomozók, a PestiSrácok.hu számolt be elsőként még tavaly áprilisban. A Kettős Mérce Facebook-oldalán közzétett felvételen jól látszott, amint egy világoskék inges, uniós zászlót lobogtató férfi minden ok nélkül megütött egy rendőrt a Parlament főbejáratánál. (Az eredeti felvételen2:53-nál látható ez a jelenet.) Cikkünk megjelenése után Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya feljelentést tett, a Budapesti Nyomozó Ügyészség pedig eljárást indítottEgyébként az agresszív, zászlós férfi megpróbált áttörni az épület főbejáratát védő rendőrsorfalon, és azt üvöltötte hátra a tömegnek, hogy „Toljatok, toljatok!”. Az áttörés viszont nem sikerült neki és társainak sem. A felvételen egyébként az is hallható, ahogy egy másik tüntető az alábbi szöveggel próbált „barátkozni” az épületet védő egyik rendőrrel:

Ha hozzáérsz a lányhoz, eltöröm kezed-lábad, és a hátadba szurkálom!

Portálunk számolt be elsőként arról még tavaly júniusban, hogy a férfit sikerült megtalálniuk a nyomozóknak. Bár a történtekről videófelvétel készült, a férfi nem tett beismerő vallomást, és szabadlábon védekezhetett.

Ugyanezen az április 4-ei tüntetésen ez a piros felsős férfi is elég agresszíven nyomakodott; fotó: Blikk.hu

Azt is megírtuk, hogy a CEU-tüntetéseken történt rendőrök elleni támadások, dobálózások miatt összesen négy büntetőeljárás indult, de ezek közül háromban a nyomozást felfüggesztették, mert az elkövető(ke)t nem sikerült beazonosítani és/vagy megtalálni.

Vezető képünkön, kék ingben az ügyészség által megvádolt férfi látható; fotó: Borsonline.hu

(forrás:Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Hogy suli helyett miért tüntetünk? Hehe, jó kérdés! – „Tudatos” diáktünti a Parlamentnél (PS-videó)

Egyházi támogatás – Nem lehet szájkosarat tenni a papokra