in ,

Végre – Mától különadót fizetnek azok, akik a bevándorlást támogatják – Pártokba menekülnek az NGO-k

Életbe lépett a bevándorlási különadó

Életbe lépett a bevándorlási különadó. Ezt azoknak a civil szervezeteknek kell megfizetniük, amelyek segítik és szervezik a bevándorlást, és erre pénzt is kapnak. A kormány szerint ugyanis a bevándorlás elleni védekezés sokba kerül az országnak, és nem csak a magyaroknak kell megfizetniük a költségeket.

Szűk két hónappal ezelőtt, június végén fogadta el az országgyűlés a Stop Soros törvénycsomagot. A jogszabály értelmében bűncselekményt követ el az, aki illegális migrációt szervez vagy ennek érdekében a magyar törvények kijátszására buzdít.

A kormány nem sokkal ezután azt is indítványozta, hogy az illegális migráció szervezése ellen adópolitikai eszközökkel is lépjenek fel. A kabinet indoklása szerint a bevándorlás elleni védekezés jelentős terhet ró a magyar költségvetésre. A július végén elfogadott adótörvény ezért az úgynevezett bevándorlási különadót is tartalmazta, amelyet a migrációt támogató szervezeteknek kell megfizetni.

Bevételük negyede az államé

Ennek az adónak a mértéke 25 százalék, ezt abból a bevételből vonják le, amit a civil szervezetek a bevándorlás segítésére vagy szervezésére kapnak. Ilyen tevékenységnek minősül például a hálózatépítés vagy az illegális bevándorlást ösztönző médiakampány. A beszedett pénz a jogszabály értelmében kizárólag határvédelemre fordítható. A jogszabály vonatkozhat például a Soros György alapítványai által is támogatott Amnesty Internationalre, amely korábban a menekültek és menedékkérők emberi jogaiért indított kampányt. A szervezet honlapján az olvasható, hogy a kezdeményezés célja egyebek mellett a menekülők számára biztosított biztonságos és legális migrációs csatornák számának növelése.

 

Egy másik civil szervezet, a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány pedig útikönyvekkel támogatta a bevándorlókat. A kézikönyvben a magyarországi résznél elsőként a Magyar Helsinki Bizottság elérhetőségeit ajánlották a migránsok figyelmébe. A szervezet korábban azt közölte, hogy megtagadja az adó megfizetését.

Nem menekülőút a párttá alakulás sem

2015 nyarán a migrációs válság közepén több ezer illegális bevándorló gyülekezett budapesti a Keleti pályaudvarnál. Az egyik legaktívabb támogatójuk a Migration Aid nevű civil szervezet volt: élelemmel, ruhával és tanácsokkal látták el az illegális határátlépőket.

Budapest, 2015. szeptember 14. Egy önkéntes (k) magyaráz illegális bevándorlóknak a Hegyeshalomba közlekedõ vonaton a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Kallos BeaEgy önkéntes magyaráz illegális bevándorlóknak a Hegyeshalomba közlekedõ vonaton a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. szeptember 14-én. (MTI Fotó: Kallos Bea)

A szintén a Soros György alapítványai által is támogatott szervezet pénteken bejelentette, hogy befejezi a működést, mert nem akarják megfizetni a különadót. Helyette inkább pártot alapítanak, így ugyanis nem esnek majd a jogszabály hatálya alá.

Szakértők szerint azonban párt alapítása nem valósíthat meg bűncselekményt, márpedig a vállaltan a bevándorlás segítésére létrejövő párt tevékenysége ilyennek minősül. A bevándorlási különadó augusztus 25-én lépett hatályba: a migrációt támogató vagy azt finanszírozó szervezeteknek szeptember 15-éig kell leadni az első bevallásokat.

(forrás:www.hirado.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Két erdélyi fiatalt tart fogva jogtalanul Románia – Ilyenkor hol van a TASZ? Hol van a Helsinki Bizottság? Hol van az Amnesty International???

A Politico magyargyűlölő újságírója McCain halálával is orbánozott egyet – A kormányszóvivő nagyon kiosztotta!