in ,

Végre kimondta valaki! Jakab Péter Jobbikja is a politikai süllyesztőben végezheti

A Jobbik szavazótábora a negyedére zsugorodott

A Jobbik szavazótábora a negyedére zsugorodott a 2018-as választás idejéhez képest, s reális esély van rá, hogy a Juhász Péter által tönkretett Együtthöz hasonlóan ez a párt is eltűnik a politikai életből – állítja Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

 

 

Az elemző szerint

lehet, hogy népszerű Jakab Péter pár ezres rajongótáborában a botránypolitizálás, a szélesebb társadalmi csoportokat azonban egyértelműen taszítja

­– írja a Magyar Nemzet. Ezt viszont Jakab Péter valószínűleg nem érzékeli, hiszen csak szűk rajongótáborának visszajelzéseivel találkozik, így nem látja, hogy több millió választópolgár előtt teszi nevetségessé magát. Ugyancsak korlátozza a pártelnök valóságérzékelő képességét, hogy továbbra is az a téves felméréseiről elhíresült Iránytű Intézet ad neki stratégiai tanácsokat, amely a 2018-as parlamenti választás előtt Vona Gáborral hitette el a fölényes győzelmet – emlékeztet a vezető elemző. Az Iránytű Intézet és annak vezetője, Ember Zoltán Levente volt az is, aki Jakab Péternek még a szerencsi időközi választás napján is azt mondta, hogy simán nyerni fog Bíró László, az antiszemita jobbikos jelölt. Ennek ellenére

a Jobbik vezetése még mindig kitart az Iránytű Intézet mellett. Legutóbb például azzal az álhírrel hitegették a pártvezetést és a nyilvánosságot, hogy a Jobbik újra a legerősebb ellenzéki párttá vált.

Deák rámutat, hogy Jakab Péter vélhetően folytatja majd a botránypolitizálást, és ugyanezt a stílust fogja képviseli a továbbiakban is. Ez a politikai magatartás jellemezte 2018 előtt Juhász Pétert is, aki ezzel végleg tönkretette az Együtt nevű pártot, amely a választáson még egy százalékot sem ért el, majd eltűnt a politikai életből. Deák Dániel szerint

ugyanez a sors várhat a Jakab Péter által vezetett Jobbikra is, hiszen a pártelnök ezzel a magatartással nem képes kormányképes alternatívát felmutatni, csupán egy komolytalan és balhéktól hangos párt képét.

A lap emlékeztetett, hogy Jakab Péter képviselővé választása óta már számos kirohanásával döbbentette meg a magyar választókat, megdöntve ezzel a parlamenti botránykeltés rekordját.

– Isten bizony, ennyi bűnöző előtt még életemben nem beszéltem – jelentette ki 2018-ban a frissen képviselővé választott jobbikos, akit akkor Kövér László házelnök azonnal rendre is intett, mondván, „ahhoz képest, hogy ez az első felszólalása, feltűnő modortalanságról és ostobaságról tett tanúbizonyságot”. A bemelegítést követően Jakab komolyabb randalírozásba kezdett: az európai parlamenti választásokat követően – amikor a Jobbik csúnyán leszerepelt – azt hangoztatta, hogy a Fidesz–KDNP nem azért nyerte meg a választást, mert jól kormányoz, hanem mert a Fidesz kezében van a média, az Állami Számvevőszék és a „szatyor száraztészta, amivel megvásárolják a legszegényebbek szavazatait”. Pár hónappal később – miközben az Országgyűlés a parlament működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot vitatta meg – nemes egyszerűséggel beült Orbán Viktor parlamenti székébe. Legemlékezetesebb akciója a szerencsi időközi választást követő krumplis botránya volt. A pártelnök először kijelentette, hogy a Fidesz csak zsarolással és megfélemlítéssel tudott győzni a választáson, ezután egy kisebb zsák burgonyát rántott elő, és közölte: ezt a borsodiak küldik Orbánnak, majd fittyet hányva a járvány miatt előírt maszkviselési és távolságtartási szabályokra, megindult a kormányfő felé.

Az ellenzéki politikus képviselői tiszteletdíjából eddig összesen 5,7 millió forintot bukott el, mert nem volt képes fegyelmezni magát az Országgyűlésben.
(888.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Kiderült, hogy van most a koronavírusos Balázs Fecó

Jó hír! Ha hatékony a vakcina, elég a lakosság felét beoltani Szlávik János szerint