in ,

Végre egy jó hír! Úgy tűnik, az oltottaknak nem kell aggódniuk az omikron miatt

Közelebbről is megnézték az szupermutánst, a tudósoknak jó híreik vannak.

Bár még keveset tudni a dél-afrikai mutációról, az oxfordi kutatók az eddigiekből is le tudtak vonni hangsúlyos következtetéseket, írja a HVG. Mostanra Európa több országában is megjelent az omikron nevű koronavírus-variáns, amely a kórokozó egy újabb, Dél-Afrikából származó változata. Hogy pontosan miként teljesítenek ellene a vakcinák, az még nem tisztázott, de a kutatók folyamatosan vizsgálódnak. Közéjük tartoznak az Oxfordi Egyetem szakértői is, írják, akik most új hírekkel álltak elő. A tudósok szerint egyelőre nincs olyan bizonyíték, ami azt sugallná, hogy a meglévő oltóanyagok ne nyújtanának védelmet az omikron ellen.

 

Vizsgálatokon alapul a hír

A kutatók szavait a Bloomberg idézte, hangsúlyozva, hogy a szakértők ezt már az új vírusváltozaton elvégzett vizsgálataikra hivatkozva közölték. Az egyetem szerint tavaly is megjelentek új vírusváltozatok, a vakcinák továbbra is nagyon magas szintű védelmet nyújtanak a súlyos megbetegedések ellen. A Bloomberg szerint a vakcinagyártók mindeközben újabb teszteket végeznek saját termékükre vonatkozóan, hogy kiderüljön: az omikron hatással van-e az oltás hatékonyságára, és ha igen, akkor ez mit jelent pontosan. A Pfizer részéről pedig már közölték: ha kell 3 hét alatt is el tudnak készíteni egy új oltóanyagot.

A BioNTech vezérigazgatója is optimistán nyilatkozott.

Mint mondta, termékük nagy valószínűséggel az omikron által okozott súlyos megbetegedéseket is képes megelőzni, írja a HVG.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

A szürke pulcsis kommunista után előkerült a sárgapulcsis kommunista is – Ungváry Rudolf Gattyán György kapcsán megállapította, hogy Magyarországon önkényuralmi rendszer van

Agyhalál – A sárgapulcsis Rudi bácsi után a disznószemű Vásárhelyi Mária is elkezdett fasisztázni