in

Végre egy értelmes mondat Ferenc Pápától: Szent Istvánról beszélt Ferenc pápa

Kivételesen…

Na jó, nem az államalapítóról, hanem a vértanúról. A kereszténység első vértanújának ünnepén Szent István tanúságtételéről beszélt Ferenc pápa kedd délben az Úrangyala-imádság (Angelus) alkalmával a Szent Péter-téren. A katolikus egyházfő szerint  a kereszténység megváltoztatta a világ gondolkodásmódját.

Ferenc pápa kijelentette, Szent István Istenbe vetett mély hitével „válságba sodorta” kora vallási és politikai vezetőit, mivel haláláig kitartott Jézus mellett – írja az MTI.

A hitéért életét áldozó első vértanú Jézus „kényelmetlen” üzenetét hirdette, amely kihívja maga ellen a vallási és világi hatalmat, és megmozdítja a lelkiismereteket”.

A katolikus egyházfő hozzátette: Jézus születésével ugyanis elérkezett a megtérésnek, a gondolkodás megváltoztatásának  az ideje.

Ferenc pápa rövid olasz nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is ezt a magatartást kell követni, vagyis bizalmat kell vetniük hitükbe és szeretetet embertársaik felé. Csakis ez a magatartás fordíthatja meg életünket,  és teheti  azt szebbé és eredményesebbé – mondta Ferenc pápa.

Fotó: AFP

Az Angelus után Ferenc pápa áldását adta azokra az ukránokra, akik nemzeti zarándoklaton érkeztek a Vatikánba karácsonyra.

Ferenc pápa megköszönte a világ számos részéből hozzá érkezett karácsonyi üdvözleteket, hangsúlyozva, hogy nem tud mindegyikre válaszolni.
(Bácskai Balázs, 888.hu)


Putyin immár hivatalosan is orosz elnökjelölt lett

Ezt mondta Jeremy Irons a Terror Házáról