in ,

Vége! Szétszakadt az ellenzéki moslék Egerben!

Elvesztette többségét az ellenzéki polgármester Egerben

MTI Fotó: Kovács Attila

A momentumos Keresztes Zoltán és a korábban LMP-s, jelenleg független Komlósi Csaba is kilépett az eddig többséget alkotó városvezető frakcióból – jelentették be pénteki sajtótájékoztatójukon az ellenzéki politikusok.

Videó:

https://www.facebook.com/354235128574748/videos/721853425206259/

 

 

 

A két képviselő a távozását azzal indokolta, hogy

ELEGÜK VAN AZ EXJOBBIKOS MIRKÓCZKI ÁDÁM POLGÁRMESTER VEZETŐI STÍLUSÁBÓL,

szerintük ugyanis a polgármester rendre olyan döntéseket hozott, amelyekről nem egyeztetett a frakciójával. A sajtótájékoztatón azt is jelezték, ennek ellenére korrekt ellenzéki szerepre készülnek, nem céljuk az ellenzéki összefogás ellehetetlenítése.

Tavaly októberben az ellenzéki pártokat tömörítő Egységben a Városért Egyesület a polgármesteri poszt mellett kilenc képviselői helyett is megszerzett, míg a Fidesz csak hatot, a Mi Hazánk és egy helyi civil szervezet pedig egyet-egyet. A két képviselő távozásával azonban a polgármester elveszítette többségét az egri közgyűlésben.

Régóta tapintható a feszültség

Mirkóczki Ádám tavaly még jobbikosként lett polgármester, idén nyáron azonban bejelentette, távozik a pártból. Egy nappal rá lecserélte korábbi alpolgármesterét, a szocialista Mirkóczki Zitát – aki a másod-unokatestvére és az MSZP városi elnöke –, helyette pedig a szintén szocialista Farkas Attilát nevezte ki.

A Jobbikból való távozása és az alpolgármester lecserélésé között párhuzam vonható az egri politikai ügyekre rálátó forrásunk szerint, aki azt is elárulta,

NEM CSUPÁN A MOST TÁVOZÓ KÉT KÉPVISELŐ ELÉGEDETLEN MIRKÓCZKI VÁROSVEZETÉSI STÍLUSÁVAL.

Az ellenzéki pártok ugyanakkor arra törekednek, hogy „ne legyen balhé a városban” és elkerüljék, hogy hasonló helyzet alakuljon ki, mint például Gödön, ahol feloldhatatlannak tűnő személyi konfliktusok miatt gyakorlatilag megbénult az önkormányzat.

A két képviselő távozása még nem jelent hasonló helyzetet, de ha az elkövetkező hónapokban nem sikerül partnerként kezelnie a politikusokat és kompromisszumra jutni velük, akkor könnyen lehet, hogy a jövő évi költségvetés elfogadásánál égető hiányt fognak jelenteni Mirkóczki számára. Ez végül akár egy új választásnak is megágyazhat.

 

(index.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Meg kell előre szerveznünk templomaink védelmét! Videó

Jurák Kata jelenti: Szegő Péter után a felesége is elkezdte gyalázni a magyarokat!