in ,

Vég(r)e! Kinyiffant a zalaegerszegi Jobbik is!

A Gyurcsányhoz közeli új pártelnök, Jakab Péter miatt kilépett két tag, ezzel megszűnt a zalaegerszegi Jobbik

Kilépett a Jobbikból a párt zalaegerszegi csoportjának két tagja, aminek következtében az alapszervezet megszűnt, hiszen a csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent. „Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni Jakab Péter diktatúrájához” – indokoltak a távozók.

„A mai napon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Zalaegerszegi szervezetéből két tag kilépett, ezzel az alapszervezet elegendő létszám alá került, és jelenlegi formájában megszűnt létezni” – írták a volt zalaegerszegi jobbikosok szerkesztőségünknek megküldött közleményükben. Döntésüket

Jakab Péter politikai bosszúhadjáratával indokolták meg. 

„Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni, ehhez a diktatúrához” – fogalmaztak. Ahogy az a közlemény szövegéből kiderült, számukra Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselő távozása volt az utolsó csepp a pohárban.

Mint ismert, szerdán a jobbikos politikusok viharos körülmények között, összehangolva jelentették be kilépésüket a Jobbik parlamenti frakciójából: mindhárman keményen bírálták a pártvezetés diktatórikus módszereit. Farkas például párton belüli lehallgatásokról, megfigyelésekről és besúgó rendszer kiépítéséről írt posztjában.

Az Origo információi szerint a zalaegerszegi kilépők egyike Nagy Dezső József, aki egyébként a csoport alelnöke is volt. A politikus tavaly októberben még a baloldali pártokat tömörítő Tiéd a Város Egyesület színeiben indult el egyéni képviselőként az önkormányzati választáson. 14 százalékos eredményével nem sikerült mandátumot szereznie, mindössze a harmadik lett a jelöltek között.

Nagy telefonos megkeresésünkre elismerte, hogy valóban kilépett a Jobbikból, 

ugyanakkor hozzátette, ezen kívül nem kíván mást mondani.

Úgy tudjuk, a két távozóval kilencre csökkent az alapszervezet létszáma, aminek következtében a csoport – papíron – megszűnt, hiszen az nem éri el a párt szabályzatában meghatározott minimumot.

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Feriné nyivákol az iskolaőrség miatt! Márpedig lesz!

Ungár Péter (LMP) rövid kommentben kapta szét a Jobbikot