in ,

VÉGE, ENNYI VOLT – Jóváhagyta a brit királynő a Brexitet – Ezt a csatát Soros elveszítette!

II. Erzsébet királynő jóváhagyta és kihirdette a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását, így hivatalos lett a Brexit.

A tavaly júniusban beterjesztett tervezet többhavi vita és huzavona után, kompromisszumokkal kialakult végleges változatát múlt szerdán fogadta el a brit parlament.

John Bercow, az alsóház elnöke kedden jelentette be, hogy II. Erzsébet királynő hozzájárulását adta a törvényhez, amely így kihirdethetővé vált – írja az MTI.

A törvény sarkalatos elemei közé tartozik a brit EU-tagságot rögzítő, 46 éve elfogadott jogszabály visszavonása és az uniós eredetű jogszabálytömeg – 19 ezer jogszabály és rendelkezés – átvezetése a brit jogrendszerbe. Ez a brit EU-tagság jövő márciusban várható megszűnésének pillanatában történik meg.

Az 1972-es csatlakozási törvény szerint az uniós szinten elfogadott új jogszabályok minden esetben brit törvényekké is válnak. Mivel a Brexittel ez a külső jogforrás megszűnik, ezért kellett a brit EU-tagság megszűnése előtt külön törvényt alkotni a csatlakozási törvény visszavonásáról.

(forrás: Forisek Ádám, 888.hu)

ALBÁN ELLENÁLLÁS – Albánia nem akar migránstábort a területén

SZLOVÁK ELLENÁLLÁS – Szlovákiában a többség nem akarja, hogy az állam a migránsokat segítse