in ,

Vége! A kormány megtiltotta, hogy az ellenzéki önkormányzatok 2021-ben adót emelhessenek!

Ennyi volt, gyerekek!

Mindenszo.hu kommentár: mivel minket a XVIII. kerületi történések érintenek, információt szereztünk arról, hogy Szaniszló Sándor, DK-s polgármester valósággal tombol a hír miatt, ugyanis hiába döntött Szaniszló a kerületi adóemelésekről, a Kormány megakadályozta, hogy a járvány idején újabb terheket rójanak a XVIII. kerületi családokra, vállalkozásokra.

 


Újabb gazdaság- és családvédelmi intézkedés: a kormány megtiltotta az adóemelést az önkormányzatoknak

 

A kormány újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedést rendelt el a koronavírus-járvány miatt: megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) kedden az MTI-vel.

Mint a közleményben hangsúlyozzák, A KORMÁNY LEGÚJABB INTÉZKEDÉSÉVEL A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT NEHÉZ HELYZETBE KERÜLT MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKAT, A CSALÁDOKAT ÉS A LAKOSSÁGOT SEGÍTI.

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre. Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se – írják a közleményben.

 

Emlékeztetnek arra, hogy kormány adócsökkentésekkel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, munkáltatókat, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság újraindításához is.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat se sújthatja őket – mutatnak rá a közleményben.

 

(origo.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Tombol az EU diktatúra – Deutsch Tamás kritizálni mert, most ki akarják zárni a Néppártból

Brutális! Ukrán kommandósok zaklatják a kárpátaljaiakat! Szijjártó behívatta az ukrán nagykövetet – Videó